Politika 05.01.2022.

PDP O MJERAMA SAD PROTIV DODIKA: Narod ne voli sankcije, ali ni korupciju

ČITANJE: 2 minute

Na današnjem prijemu za predstavnike medija u PDP-u, čelnici ove partije su, između ostalog, govorili i o sankcijama SAD uvedenim Miloradu Dodiku.

Za počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića ovakav rasplet je očekivan, odnosno ne predstavlja iznenađenje, prenosi Banjaluka.net.

– Nije dobar momenat pred praznike, ali je Dodik sigurno na vrijeme obavješten, zbog prijašnje prakse Amerike. Ključno je pitanje gdje ova zemlja ide i gdje je izlaz. Što se tiče Inckovog zakona, ne znam zašto se Dodik udaljio od srpskog jedinstva u vezi s tim pitanjem pokrenuo neke druge priče, smatra Ivanić.

foto: banjaluka.net

On ističe da se ne raduje sankcijama i vjeruje da one neće riješiti probleme.

– Narod ne voli sankcije, ali ne voli ni korupciju. Brine me šta je sljedeći korak, zemlja dugo nije bila ovako negativno viđena u svijetu. Treba popraviti međunarodnu poziciju, jer je to jedini način da opstanemo. Ako sankcije ostanu samo na ovim i ne bude imena iz FBiH, ja ću to shvatilti kao nastavak saradnje između Bošnjaka i međunarodnih institucija. Ima u RS korupcije, ali ima i u FBiH. Sramnu tablu na Vijećnici u Sarajevu niko nije osudio, a na toj tabli se vrijeđa jedan narod – zaključio je Ivanić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da će najveća sankcija biti na izborima, kada će građani kazniti one kojima su nezadovoljni.

– To jedini način kako se bilo ko može sankcionisati u ovoj zemlji. Nama su potrebni prijatelji, a RS ima sve više neprijatelja, koji ne mogu pomoći RS da bude bolje mjesto za život – zaključio je Borenović.

FOTO: BANJALUKA.NET

Zatim je uslijedilo i obraćanje Jelene Trivić, potpredsjednice ove partije, u čijem je fokusu bila nedavna podrška PDP-a njenoj kandidaturi za predsjednicu RS.

– Očekujem podršku naroda, a što se tiče podrške ostalih opozicionih stranaka, ne mogu sada da prognoziram, ali vjerujem da će biti širi front stranaka koji žele primjene. Vidim samo Dodika kao protivkandidata i vjerujem da će on biti u toj trci – smatra Trivićeva.

Ona je dodala da je “najveća srpska pobjeda u 20. vijeku nastanak RS”.

– Trebamo je čuvati, to je naša obaveza. Nadam se da ću ispuniti očekivanja i biti u mogućnosti da čuvam RS, te da život čovjeka u Srpskoj učinim boljim. Vratiću nadu da ovdje treba ostati, raditi, stvarati i rađati. Vjerujem da ću ostvariti veliku pobjedu i učiniti Srpsku poželjnom da ljudi ostanu u njoj – zaključuje Trivićeva.

(SB)

Oznake: PDP