Vijesti 29.12.2018.

PDP organizator protesta grupe “Pravda za Davida”

ČITANJE: 1 minuta
Iza skupa grupe “Pravda za Davida”, koji će biti održan u nedjelju u 18 časova, stoji Partija demokratskog progresa, tačnije predsjednik banjalučkog Gradskog odbora, Draško Stanivuković.
On je to indirektno potvrdio na svom fejsbuk profilu, gdje je napisao da je zahtjev za održavanje skupa upućen u proceduru.

Kako saznaje ATV, zahtjev za održavanje protesta na Trgu Krajine zvanično je potpisao mladi Pavle Knežević, a kao organizatori se pominju i Bojana Gajanović i Ana Grubačić. Dvije djevojke prisustvovale su stranačkim skupovima PDP-a, a učestvovale su i u Stanivukovićevoj predizbornoj kampanji.

Na svojim profilima na društvenim mrežama, imaju fotografije sa tim poslanikom, kao i fotografije sa protesta koji su se održavali u prethodnih nekoliko dana. Za bezbjednost i ponašanje okupljenih odgovaraće organizatori.

Draško Stanivuković je, tokom predizborne kampanje, podržavao skupove grupe “Pravda za Davida”, a to mu je, smatraju mnogi analitičari, i donijelo mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Nakon izbora, mandata se, baš na Trgu Krajine, na jednom od skupova i odrekao, da bi na kraju ipak ušao u Skupštinu. Taj potez su pristalice grupe javno kritikovale. Nedavno se PDP-ov poslanik na Trg opet vratio, a na protestu 25. decembra dva puta je uhapšen, nakon što je makazama presjekao policijsku vrpcu.

(ATV)