PDP PODIJELJEN: Stanivuković i Trivićeva protiv Dodikovog prijedloga o Pelješcu

Iako je šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Perica Bundalo, rekao je da će ova stranka podržati izjavu predsjedavaćeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika kada je riječ o zaštiti vitalnog interesa Republike Srpske, ali da će zahtijevati i rješavanje niza otvorenih pitanja između Srpske, odnosno BiH sa Hrvatskom, izgleda ne misle svi iz ovog kluba isto.

Narodni poslanik Draško Stanivuković i poslanica Jelena Trivić tvrde da neće podržati Dodikov prijedlog, jer smatraju da iza toga stoje drugi interesi.

– Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik ima samo jedan interes, a to je privatni interes, da budem precizniji – keš. Njegovi interesi su rođaci, firme, prointeri, agapei, voćnaci, imanja, kumovi – rekao je Stanivuković.

Dodaje da bi, kada bi se organizovala posebna sjednica vezana za minimalne plate, penzije, stipendije i slično, avionom doletio sa Menhetna da tome prisustvuje, jer smatra da je to ono što bitno.

– To su interesi ovog naroda. Žali Bože novca koji će biti potrošen na gorivo, hotele, smještaj i hranu da bi gospoda došla na sjednicu i podržala velikog vladara ovog vremena. Ja ću sa obje ruke biti protiv toga, jer ne mogu da vjerujem da je most vitalni interes Republike Srpske. On može biti značajan, ali ne može biti toliko – rekao je on, dodajući da ljudima koji su od 700 preduzeća uništili 630 ne treba vjerovati.

Na pitanje da li to znači da se mišljenje njega i Trivićeve razilazi od ostatka PDP, on objašnjava da svako ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i unutar PDP.

– Ja nikada neću doći i fazi da balansiram i kalkulišem jer jednostavno ne vjerujem da će Dodik ispuniti išta od naših zahtjeva – rekao je on.

Tvrdi da neće da bude dio Dodikove igre u kojoj on i Dragan Čović jedan drugom prebacuju loptu i sprovode svoju politiku.

– Ja sa svojih 26 godina ne mogu da vjerujem da će Dodik ispuniti neke zahtjeve opozicije i obavezati se ne to. Jedina njegova obaveza je da krade – rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

Sa njim je saglasana i Jelena Trivić.

– Svoje lične interese i prijateljske odnose sa Čovićem servira u Narodnu skupštinu, čime ponižava sve građane Republike Srpske. Zašto sporna pitanja sa Hrvatskom nisu rješavana do sada – upitala je ona.

Dodaje da Dodik zaboravlja da je srpski član Predsjedništva, a ne hrvatski.

– Pogotovo je sporno što se podrška i jedinstvo traži i od onih koje je donedavno nazivao izdajnicima, pri čemu ovo pitanje sigurno nije vitalni interes Srpske – zaključila je ona.

(Srpskainfo)

Optužnica za ubistvo Krunića do 10. januara

Istraga o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanja vozača Gorana Ilića, privedena je kraju i optužnica u ovom slučaju najvjerovatnije će biti podignuta do 10. januara, saznaje “Glas Srpske”.

DVIJE VERZIJE: Poznati motivi tragedije kod Laktaša

Postoje dvije verzije zbog čega je Bojan Suručić u nedjelju u dvorištu kuće svoje trudne djevojke Dragane Milošević, u Bakincima kod Laktaša, pucao sebi u glavu i zadobio povrede opasne po žitvot.  Nakon ranjavanja, Suručić je sa teškim povredama prevezen na Univerzitetski klinički centar RS, gdje se ljekari bore za njegov život. Sve se odigralo

ĆULUM: Manje od 10 razbojništava na 100.000 stanovnika

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da je stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj zadovoljavajuće u svim oblastima, da se svake godine bilježi sve manje krivičnih djela, kao i da je na 100.000 stanovnika evidentirano manje od 10 razbojništava, te da je slična situacija i kada je riječ o krađi automobila. “Tako nije nigdje

Servisne informacije za 10. decembar

Servisne informacije za utorak, 10. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo pet krivičnih djela, a jadvni red je narušen jednom. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica lakše i jedno lice teže povrijeđeno. Služba hitne pomoći U

SJEDNICA GRADSKOG ODBORA SP: Jača saradnja Beograda i Banjaluke

U prepunoj  sali Narodnog pozorišta Republike Srpske, održana je proširena Sjednica Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka. Članovima Gradskog odbora i gostima obratio se predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, a specijalni gost bio je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograd i predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević. Jedna od tačaka dnevnog reda bilo je unaprijeđenje

EU NIŠANI SNSD: Šta je u pozadini Aćimovićeve kandidature?

Prijedlog DNS-a da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH podržala je većina članova Predsjedništva te partije, ali ne i Darko Banjac. On o razlozima ćuti, mada se spekulisalo da je jedan od njih činjenica da Aćimović nije učestvovao u izbornom procesu, niti je radio na terenu sa aktivistima

SLUČAJ „AĆIMOVIĆ“: Kako je politička scena RS dobila “kontea Marija Marka del Tintoreta”

Kada je scenarista Siniša Pavić majstorski osmislio, a Vlastimir Đuza Stojiljković maestralno odglumio lik sitnog prevaranta sa pseudonimom „konte Mario Marko del Tintoreto“ u „Srećnim ljudima“, poznatoj domaćoj TV seriji iz devedesetih godina, mnogi su se pitali – da li je postojao uzor u stvarnosti za ovakvu tragikomičnu figuru? Od ponedjeljka, 9. decembra, konačno je