PDP PODIJELJEN: Stanivuković i Trivićeva protiv Dodikovog prijedloga o Pelješcu

Iako je šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Perica Bundalo, rekao je da će ova stranka podržati izjavu predsjedavaćeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika kada je riječ o zaštiti vitalnog interesa Republike Srpske, ali da će zahtijevati i rješavanje niza otvorenih pitanja između Srpske, odnosno BiH sa Hrvatskom, izgleda ne misle svi iz ovog kluba isto.

Narodni poslanik Draško Stanivuković i poslanica Jelena Trivić tvrde da neće podržati Dodikov prijedlog, jer smatraju da iza toga stoje drugi interesi.

– Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik ima samo jedan interes, a to je privatni interes, da budem precizniji – keš. Njegovi interesi su rođaci, firme, prointeri, agapei, voćnaci, imanja, kumovi – rekao je Stanivuković.

Dodaje da bi, kada bi se organizovala posebna sjednica vezana za minimalne plate, penzije, stipendije i slično, avionom doletio sa Menhetna da tome prisustvuje, jer smatra da je to ono što bitno.

– To su interesi ovog naroda. Žali Bože novca koji će biti potrošen na gorivo, hotele, smještaj i hranu da bi gospoda došla na sjednicu i podržala velikog vladara ovog vremena. Ja ću sa obje ruke biti protiv toga, jer ne mogu da vjerujem da je most vitalni interes Republike Srpske. On može biti značajan, ali ne može biti toliko – rekao je on, dodajući da ljudima koji su od 700 preduzeća uništili 630 ne treba vjerovati.

Na pitanje da li to znači da se mišljenje njega i Trivićeve razilazi od ostatka PDP, on objašnjava da svako ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i unutar PDP.

– Ja nikada neću doći i fazi da balansiram i kalkulišem jer jednostavno ne vjerujem da će Dodik ispuniti išta od naših zahtjeva – rekao je on.

Tvrdi da neće da bude dio Dodikove igre u kojoj on i Dragan Čović jedan drugom prebacuju loptu i sprovode svoju politiku.

– Ja sa svojih 26 godina ne mogu da vjerujem da će Dodik ispuniti neke zahtjeve opozicije i obavezati se ne to. Jedina njegova obaveza je da krade – rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

Sa njim je saglasana i Jelena Trivić.

– Svoje lične interese i prijateljske odnose sa Čovićem servira u Narodnu skupštinu, čime ponižava sve građane Republike Srpske. Zašto sporna pitanja sa Hrvatskom nisu rješavana do sada – upitala je ona.

Dodaje da Dodik zaboravlja da je srpski član Predsjedništva, a ne hrvatski.

– Pogotovo je sporno što se podrška i jedinstvo traži i od onih koje je donedavno nazivao izdajnicima, pri čemu ovo pitanje sigurno nije vitalni interes Srpske – zaključila je ona.

(Srpskainfo)

PREMINUO DENIS KULJIŠ Nakon kratke i teške bolesti otišao je jedan od najsvestranijih i najuticajnijih hrvatskih novinara, urednika i publicista

U 68. godini je u nedjelju nakon kratke i teške bolesti preminuo Denis Kuljiš, jedan od najuticajnijih, najsvestranijih i najdugovječnijih hrvatskih novinara, urednika i publicista. U novinama je radio još od 70-ih godina prošlog vijeka kada počinje sarađivati s Omladinskim tjednikom, Poletom i Studentskim listom, a od početka osamdesetih pa gotovo sve do smrti bio

Borcu samo bod protiv Mladosti

Fudbaleri Borca remizirali su sinoć na Gradskom stadionu u Banjaluci odigravši 0:0 sa Mladosti iz Doboja kod Kaknja u 5. kolu Premijer lige BiH. Ekipa Branislava Krunića u ovaj meč ušla je na krilima pobjede na gostovanju u Bijeljini i željela da je potvrdi sa nova tri boda ali to se na žalost domaćih navijača

Servisne informacije za nedjelju, 18. avgust

Servisne informacije za nedjelju, 18. avgust 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se dva krivična djela. Javni red i mir narušavan je dvaput. Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, povrijeđenih lica nije bilo sve sa materijalnom štetom. Služba hitne pomoći U službi

NEMA SAPUNA I TOALET PAPIRA ZA PACIJENTE Inspekcija u vanrednoj kontroli u UKC

Većina pacijenata više ni ne očekuje da će u toaletima zdravstvenih ustanova zateći tečni sapun, papir i ubruse, zbog čega na preglede idu dobro “naoružani” vlažnim maramicama. Upravo se na lošu higijenu u toaletima bolnica i ambulanti građani najčešće požale jedni drugima, ali rijetko da ko od njih i uputi zvaničnu primjedbu. Ovaj put to

TRIVIĆ: Sve spremno za početak nove školske godine

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je u Srpskoj sve spremno za novu školsku godinu, koja će zvanično početi 2. septembra, a ove godine u prvi razred osnovnih škola biće upisano 9.300 djece ili 400 manje nego lani. Trivićeva je rekla da zbog manjeg broja učenika niko od zaposlenih nastavnika

Borac dočekuje Mladost Doboj Kakanj

Fudbaleri banjalučkog Borca, u 5.kolu Premijer lige BiH, dočekuju ekipu Mladost Doboj Kakanj. Nakon pet odigranih utakmica u Premijer ligi BiH, “crveno plavi” imaju sedam osvojenih bodova i nalaze se na petoj poziciji, dok je Mladost tri koraka iza banjalučkog kluba sa četiri osvojena boda. Utakmica na Gradskom stadionu u Banjaluci počinje u 20 časova