PDP podnosi krivične prijave protiv osoba koje smatraju odgovornim za aferu “pelene”

Klub poslanika PDP u Narodnoj skupštini RS podnijeće niz krivičnih prijava Okružnom tužilaštvu Banjaluka protiv osoba koje smatraju odgovornim za aferu “pelene”, najavili su danas poslanici ove stranke Draško Stanivuković i Gordana Vidović. 

Ovaj klub je danas uputio i poslaničko pitanje NSRS tražeći niz odgovora oko slučaja “pelene”.

Stanivuković je kazao novinarima u pauzi zasjedanja NSRS da će tražiti od tužilaštva da istraži osobe koje su omogućile preko Fonda zdravstvenog osiguranja RS da se sporne pelene nađu u apotekama širom Srpske.

– Dižemo ovaj slučaj na viši nivo podnošenjem krivičnih prijava, te predajom ovog slučaja tužilaštvu i poslaničkim pitanjem u ime Kluba PDP. Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dejan Kusturić je kazao da nije on taj koji je odgovoran za kvalitet roba. Pozivam ga da pročita rečenicu i izjavu koju je potpisao u dokumentu pod nazivom: “Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača”, a gdje se kaže da su uzorci pelena testirani o čemu je sačinjen zapisnik 27.09.2018. godine- navodi Stanivuković. On je zatražio da se javno odgovori ko je testirao robne uzorke, u kom periodu i ko su članovi te komisije.

Poslanici PDP traže odgovor i na pitanje na osnovu kog pravilnika je poslan dopis svim apotekama u RS u kojem se obećava povrat novca samo u slučaju ako se budu uzimale “lardž” pelene za odrasle ljude.

– Tražimo da se stari pravilnik vrati, a koji omogućava izbor građanima da uzmu pelene koje im odgovaraju. Javno smo postavili pitanje i premijeru Srpske Radovanu Viškoviću da li za ovu aferu zna ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, te šta on kaže za novi pravilnik koji je propisao da građani mogu uzeti samo jedne pelene. Takođe, zahtjevamo da se firmi “Eko piramida” zabrani rad dok se sve ne ispita- naveo Stanivuković u ime Kluba poslanika PDP.

(Srpskainfo)

Radojičić sa ruskim ambasadorom

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov, čestitao je danas 22. april, Dana grada Banje Luke, uz želju da naš grad dodatno proširi saradnju sa lokalnim zajednicama u Rusiji.

PODJELA POZICIJA U RS: DEMOS najbolje prošao

Prema predloženom Sporazumu o zajedničkom djelovanju stranaka vladajuće koalicije u RS do 2022. godine, SNSD bi trebalo da ima 47 rukovodećih pozicija u javnim preduzećima, ustanovama i institucijama, DNS i Socijalistička partija po devet, DEMOS sedam, Ujedinjena Srpska četiri, a NDP tri direktorske funkcije Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su na sastanku na

POVODOM DANA GRADA Položeni vijenci na Trgu palih boraca

Povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas su položeni vijenci na spomenik palim borcima u centru grada.  U ime Grada Banje Luke, vijenac su položili gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik Skupštine grada Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić. – Banja Luka sa ponosom obilježava

ČUBRILOVIĆ: Banjaluka prepoznatljiva evropska destinacija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću i predsjedniku Skupštine grada Zoranu Taliću 22. april – Dan grada sa željom da nastave intenzivan razvoj grada koji je postao prepoznatljiva evropska destinacija.

Promocija knjige Vukana Dubočanina na Pravnom fakultetu u Banjaluci

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci i “Zadužbina Petar Kočić” Banjaluka – Beograd organizuju promociju knjige Vukana Dubočanina, “Otrugnuto od zaborava – Priče iz novinarske beležnice”. Promocija će se održati sutra u 18 časova u sali 48/I na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. O knjizi će govoriti, profesor dr Nikola Mojović, redovni profesor Pravnog fakulteta i

U Srpskoj najplaćeniji bankari, najmanje zarađuju građevinci

Najviša prosječna neto plata u martu isplaćena je u finansijskoj djelatnosti i djelatnosti osiguranja – 1.445 KM, a najniža u građevinarstvu – 617 KM. Prosječna martovska plata u Srpskoj iznosila je 886 KM, a prosječna bruto plata 1.373 KM, saopštili su iz Saveza sindikata RS. Prosječna neto plata nakon u martu 2019. u odnosu na