Politika 17.11.2015.

PDP poziva Vladu da prodaju dvije banke za jedan evro

ČITANJE: 1 minuta
aleksandar-golijanin
Partija demokratskog progresa pozvala je Vladu Republike Srpske da proda “Bobar banku” i “Banku Srpske” za jedan evro, kako bi došao kapital “sa strane” i ljudi ostali na radnim mjestima.

Komentarišući uvođenje prinudne uprave u Banku Srpske, član Predsjedništva PDP-a Aleksandar Golijanin rekao je da ova banka ima stotinjak miliona KM nenaplativih kredita, mahom emitovanih iz Investiciono-razvojne banke, tvrdeći da će epilog biti isti kao i sa “Bobar bankom”.

– Bobar banka danas klizi u likvidaciju, ogroman je broj nenaplativih kredita, a svi komintenti kojima je dodijeljen novac bili su bliski aktuelnoj vlasti. Danas se to ponavlja sa Bankom Srpske – tvrdi Golijanin.

On je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu ocijenio da je uništavanje dvije banke loša poruka potencijalnim investitorima iz inostranstva, jer je Republika Srpska nepovoljno i nestabilno područje za investicije.

– U svakoj normalnoj zemlji u kojoj dvije banke potonu za jednu godinu ne bi trebalo tražiti ostavku Vlade – sami bi je ponudili – smatra Golijanin.

(Srna)