Politika 14.12.2015.

PDP: Preispitati aktivnosti unutar Saveza za promjene

ČITANJE: 1 minuta
pdp
Partija demokratskog progresa (PDP) saopštila je da će preispitati dalje aktivnosti unutar Saveza za promjene zbog današnjeg postupka odbornika Skupštine opštine Kostajnica, predvođenih SDS-om, koji su izbacili PDP iz skupštinske većine u ovoj opštini.

– Zbog nekorektnog i ponižavajućeg odnosa kostajničkog odbora SDS-a i načelnika opštine Kostajnica Drage Bundala, podržanih sa po jednim odbornikom SNSD-a i NDP-a, PDP će preispitati dalje aktivnosti unutar Saveza za promjene dok se situacija oko neprincipijelnih koalicija na lokalnim nivoima ne riješi- navode iz PDP-a.

Iz PDP-a su poručili da samo zajedničkim djelovanjem u cijeloj Republici Srpskoj mogu biti ozbiljna alternativa vladajućoj koaliciji.

– Zato najoštrije osuđujemo današnju promjenu skupštinske većine u Kostajnici i očekujemo da se u narednim danima ovakvo stanje promijeni. U tom slučaju PDP će, bez bilo kakve sumnje, nastaviti sa aktivnostima unutar Saveza za promjene, što podrazumijeva zajednički rad u svim opštinama u Republici Srpskoj- navedeno je u saopštenju.

(Agencije)