Politika 15.11.2020.

PDP SLAVI: Kolona automobila na banjalučkim ulicama zbog Stanivukovićeve pobjede (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Pristalice PDP i opozicije proslavljaju pobjedu Draška Stanivukovića na izborima za gradonačelnika, prolazeći kroz centar Banjaluke kolonama automobila i trubeći.

Istovremeno, najvrijedniji aktivisti PDP, ukjučujuči kandidate za odbornike, još rade i u štabu i na terenu, kako bi do kraja ispratli brojanje glasova za Skupštinu Grada, prenosi Srpskainfo.

Banjalučanka Jelka Petrušić došla je na Trg Krajine iščekujući pobjedničko slavlje u čast Draška Stanivukovića.

– Glasala sam danas i drago mi je da je pobijedio Draško, on je naš novi gradonačelnik. Nadam se da će naši unuci ostati ovdje, da neće morati da idu u inostranstvo – rekla je ona.

I ispred Glavnog štaba PDP okupili su se građani kojo slave pobjedu opozicije u Banjaluci.Uz muziku, sirene, zastave i pjesmu građani čestitaju Stanivukoviću i spremaju se se defile ulicama Banjaluke.

Okupilo se mnoge djece koja žele da se fotografišu sa njim, ali tu su i mnoge druge pristalice PDP, kao i građani.

Slavlje ispred sjedišta PDP u Banjaluci, kolona automobila kreće na Petrićevac, prema kući Draška Stanivukovića, ispraćaju ih Ivanić, Borenović i građani.

Stanivuković je po proglašavanju za gradonačelnika Banjaluke rekao kako je to najsrećniji dan u modernoj istoriji grada.

– Moram malo i da se našalim, ali činjenica je da ću po prvi put moći ući u Gradsku upravu, a da me policija ne čeka – rekao je Stanivuković.

On se zahvalio svim stranačkim kolegama, a njegov govor je ispraćen aplauzima i ovacijama.

(SB/Banjaluka.net)

Oznake: PDP Banjaluka