Politika 31.07.2020.

PDP: Stanivukovićeva izjava isječena da bi dobila drugačiji kontekst

ČITANJE: 1 minuta

Povodom teksta pod naslovom “Stanivuković: RS i FBiH su kao blizanci, a BiH je majka”, objavljenog na našem portalu, stiglo je reagovanje Informativne službe Gradskog odbora PDP-a Banjaluka.

Demanti prenosimo u cijelosti:

“Strah od gubitka izbora je toliko veliki kod banjalučkog SNSD-a da jedino čime se oni bave jeste Draško Stanivuković i njegove izjave od prije nekoliko godina.

U toj agoniji ne prezaju ni od čega, pa ni od najprizemnije propagande po društvenim mrežama gdje isijecaju dijelove emisije da bi izjave dobile drugi kontekst.

„Republika Srpska je moja otadžbina koju zaista volim, ali smatram da jaka Republika Srpska ne može da šteti da i Federacija bude jaka“, rekao je Draško Stanivuković 25. 02. 2019. godine gostujući na jednoj tuzlanskoj televiziji, govoreći o ekonomskom napretku i konkurenciji koja treba da bude pozitivna, nastavljajući u tom kontekstu slikovito da pojašnjava svoj stav.

Draško Stanivuković i danas stoji pri tom stavu i to neće promijeniti podmetanja političke konkurencije. SNSD može bezuspješno da pokušava da na ovakav način degradira političkog protivnika, ali je tužno da takve „vijesti“, bez provjere, sa društvenih mreža prenose mediji koji treba da istinito izvještavaju javnost, a prije svega Javni servis Republike Srpske.

Radi istinitog informisanja javnosti i profesionalnog odnosa očekujemo da demanti, zajedno sa priloženim videom, objavite u jednakoj mjeri koliko i prvobitnu „vijest“, zaključuje se u reagovanju Informativne službe Gradskog odbora PDP-a.