PDP traži sjednicu o bezbjednosti saobraćaja, ali ne učestvuje u raspravi

Gradski odbor PDP-a u Banjaluci traži hitnu sjednicu Skupštine grada o bezbjednosti saobraćaja, ali predstavnici te stranke u kontinuitetu ne uzimaju učešće u raspravi o toj temi u gradskom parlamentu, naveli su iz Stručne službe Skupštine grada Banjaluka.

Banjalučki odbor PDP-a zatražio je od gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada da u najkraćem roku sazovu hitnu sjednicu Skupštine Grada na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila detaljna analiza svih opasnih saobraćajnica, prelaza i drugih mjesta u Banjaluci na kojima dolazi do tragedija.

Iz Gradskog odbora PDP-a su naveli da na sjednicu treba pozvati stručnjake iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a potom usvojiti konkretne mjere da bi se spriječile tragedije sa smrtnim ishodom.

Stručna služba Skupštine grada Banjaluka napomenula je da programom rada gradske Skupštine svake godine predviđeno da na dnevnom redu bude “Informacija o bezbjednosti saobraćaja na području grada Banjaluke”, te da svi odbornici mogu da aktivno učestvuju u raspravi sa svim prijedlozima i sugestijama.

Uz napomenu da predstavnici PDP-a u kontinuitetu ne uzimaju učešće kada je u pitanju tačka o bezbjednosti saobraćaja, iz Stručne službe su naveli podatak iz 2018. godine sa 25. sjednice Skupštine grada na kojoj tadašnji odbornik Draško Stanivuković nije uzimao učešće kada se raspravljalo o tački o bezbjednosti saobraćaja, što se jasno može vidjeti u skupštinskom Zapisniku.

“Isto tako, prije dva mjeseca na 36. sjednici Skupštine grada, kada je ponovo bila tačka o bezbjednosti saobraćaja, odbornik PDP-a Jovo Savanović nije uzeo učešće, tako da se kontinuitet neučestvovanja odbornika PDP-a o pitanju bezbjednosti saobraćaja u Banjaluci nastavio”, kažu u Stručnoj službi Skupštine grada Banjaluka.

Tragedija koja se dogodila sinoć na pružnom prelazu u banjalučkom naselju Derviši u kojoj je jedna ženska osoba izgubila život bila je povod da se danas oglasi Gradski odbor PDP-a.

(Srna)

Iz dva marketa u Banjaluci ukrao kozmetičke proizvode

Policija je u Banjaluci uhapsila B.M. koji se sumnjiči da je izvršio dva krivična djela “Krađa”. Naime, 24.01.2020. godine, od strane ovlaštenih lica dva banjalučka marketa, prijavljeno je da su otuđeni kozmetički proizvodi u ukupnoj vrijednosti od oko 500 KM. Kod B.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem

Ispod vozila u Lazarevu nisu postavljene eksplozivne naprave

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka postupili su po prijavi da je ispod vozila u Ulici Branka Popovića u ovom gradu nepoznato lice postavilo predmet, a uviđajem je utvrđeno da nije riječ o eksplozivnim napravama. U saopštenju iz Policijske uprave dodaje se da je rad na ovom predmetu u toku, te da je o događaju obaviješten dežurni

“Sirano de Beržerak” na banjalučkoj sceni

U Dječijem pozorištu Republike Srpske počeo je rad na prvoj ovogodišnjoj predstavi “Sirano de Beržerak” beogradskog dramskog pisca Igora Bojovića, a reditelj Jug Radivojević juče je s banjalučkim ansamblom održao prvu čitaću probu teksta.

Servisne informacije za 27. januar

Servisne informacije za ponedjeljak, 27. januar 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se tri krivična djela. Javni red i mir je narušen tri puta. Dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno. Služba hitne pomoći U

Poginula i ćerka Kobija Brajanta

Tragične vesti stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, pored Kobija Brajanta u padu helikoptera poginula je i njegova ćerka Điđi Brajant (13g), prenosi ESPN. Kako je preneo novinar Adrijan Vojnarovski, Brajant je zajedno sa ćerkom išao na košarkašku utakmicu kada se helikopter srušio. Pored Kobija i Điđi, u helikopteru su bili “još jedan igrač i roditelj”,