Politika 12.01.2020.

PDP traži sjednicu o bezbjednosti saobraćaja, ali ne učestvuje u raspravi

ČITANJE: 2 minute

Gradski odbor PDP-a u Banjaluci traži hitnu sjednicu Skupštine grada o bezbjednosti saobraćaja, ali predstavnici te stranke u kontinuitetu ne uzimaju učešće u raspravi o toj temi u gradskom parlamentu, naveli su iz Stručne službe Skupštine grada Banjaluka.

Banjalučki odbor PDP-a zatražio je od gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada da u najkraćem roku sazovu hitnu sjednicu Skupštine Grada na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila detaljna analiza svih opasnih saobraćajnica, prelaza i drugih mjesta u Banjaluci na kojima dolazi do tragedija.

Iz Gradskog odbora PDP-a su naveli da na sjednicu treba pozvati stručnjake iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a potom usvojiti konkretne mjere da bi se spriječile tragedije sa smrtnim ishodom.

Stručna služba Skupštine grada Banjaluka napomenula je da programom rada gradske Skupštine svake godine predviđeno da na dnevnom redu bude “Informacija o bezbjednosti saobraćaja na području grada Banjaluke”, te da svi odbornici mogu da aktivno učestvuju u raspravi sa svim prijedlozima i sugestijama.

Uz napomenu da predstavnici PDP-a u kontinuitetu ne uzimaju učešće kada je u pitanju tačka o bezbjednosti saobraćaja, iz Stručne službe su naveli podatak iz 2018. godine sa 25. sjednice Skupštine grada na kojoj tadašnji odbornik Draško Stanivuković nije uzimao učešće kada se raspravljalo o tački o bezbjednosti saobraćaja, što se jasno može vidjeti u skupštinskom Zapisniku.

“Isto tako, prije dva mjeseca na 36. sjednici Skupštine grada, kada je ponovo bila tačka o bezbjednosti saobraćaja, odbornik PDP-a Jovo Savanović nije uzeo učešće, tako da se kontinuitet neučestvovanja odbornika PDP-a o pitanju bezbjednosti saobraćaja u Banjaluci nastavio”, kažu u Stručnoj službi Skupštine grada Banjaluka.

Tragedija koja se dogodila sinoć na pružnom prelazu u banjalučkom naselju Derviši u kojoj je jedna ženska osoba izgubila život bila je povod da se danas oglasi Gradski odbor PDP-a.

(Srna)