Politika 23.06.2021.

PDP U BIJELJINI: Stanivuković poručio da pljačka nije nacionalni interes, nego izdaja

ČITANJE: 2 minute

Naš cilj je jasan, ako želimo da opstanemo mi moramo zaustaviti urušavanje institucija, uništavanje javnih preduzeća, sramno bogaćenje pojedinaca na račun države i naroda, sramna zaduživanja i sve druge negativne pojave koje je izrodio ovaj režim.

To su riječi redsjednika PDP Branislava Borenovića na večerašnjem skupu „Razgovor sa građanima“ u Bijeljini.

– Juče se FBiH zadužila po negativnoj kamatnoj stopi od – 0,002 odsto, na čemu će i zaraditi, a nas je ova vlast zadužila po banditskoj stopi od 5,02 odsto na čemu su, vrlo vjerovatno, zaradili oni preko 150 miliona KM, a svi mi ćemo to vraćati – rekao je Borenović.

On je istakao da će iz tih razloga jedan od prvih zakona koji će nova vlast 2022. godine izglasati biti zakon o nezastarjevanju krivičnih djela u trošenju javnih sredstava, pored pravog i konkretnog zakona o porijeklu imovine.

Potpredsjednica PDP Jelena Trivić rekla je da je Bijeljina slobodarski grad, što se pokazalo i na proteklim izborima, kada su izabrali gradonačelnika Petrovića “protiv koga je bila čitava mašinerija političkih protivnika”.

– Drago mi je što sam danas imala priliku da porazgovaram i sa rukovodstvom Gradskog odbora PDP Bijeljina, koji je uvijek imao jedan od najboljih izbornih rezultata, što će se ponoviti i na narednim izborima, jer rade vrijedno, pošteno i složno – istakla je Trivićeva.

Draško Stanivuković, član Predsjedništva PDP, tvrdi da će aktuelna vlast 2022. da potpiše kapitulaciju.

– Gdje god dođemo ljudi nam govore da je njihovo prohujalo s vihorom. Oni su opljačkali sve što su mogli, a pljačka nije nacionalni interes, nego nacionalna izdaja. U svakom gradu Republike Srpske otkrićemo bar po jednu firmu koja je u njihovom vlasništvu i napraviti porodično stablo firmi, na kojem ćemo označiti koja je kumova, sestrićeva, bratova, sestrina – kaže Stanivuković, dodajući da će nakon 2022. godina Republika Srpska postati divno mjesto za život svih građana.

Predsjednik Gradskog odbora PDP Bijeljina Slaviša Marković, naglasio je da je Bijeljina tradicionalno grad u kojem SNSD nikada nije pobijedio “pa neće ni 2022. godine”.

– Sljedeće godine ćemo imati jedno pozitivno takmičenje između Banjaluke i Bijeljine u tome ko će dati veću podršku našim budućim kandidatima, a pobjeda će se širiti čitavom Republikom Srpskom – kaže Marković. Delegacija PDP prethodno se sastala sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem.

(SB)

Oznake: PDP