Politika 14.04.2022.

PDP U DERVENTI: Vlast sve upropastila, pa i dva giganta, rafinerije u Posavini

ČITANJE: 2 minute

U Derventi je održana sjednica Regionalnog odbora PDP-a Izborne jedinice 4, koja obuhvata Modriču, Derventu, Brod i Vukosavlje, a u cilju priprema za predstojeće izbore. Sastanku su prisustvovali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, potpredsjednica Jelena Trivić i generalni sekretar Mira Pekić.

– U Izbornoj jedinici 4 do sada su provedene sve aktivnosti koje su planirane u ovoj fazi priprema za izbore. Odlučni smo i sigurni da ćemo napraviti pobjednički izborni rezultat u ovoj regiji, sa našim vrijednim ljudima koji djeluju u regionalnom izbornom štabu, te kandidatima za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Naravno, ne sumnjamo u ubjedljivu pobjedu Jelene Trivić, te drugog kandidata opozicije. Stranka je ovdje odlično organizovana, od lokalnih izbora smo u konstantnom rastu, te uspjeh ne može izostati – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović se osvrnuo na opštu situaciju u Posavini:

– Ovdje smo imali dva giganta, Rafineriju nafte Brod i Rafineriju ulja Modriča, koji su danas van funkcije i u ozbiljnim problemima. U situaciji kada zbog ukrajinske krize čitav svijet strahuje zbog nedostatka energenata, mi smo mogli imati rafineriju u kojoj bismo skladištili derivate, međutim neodgovorna vlast predvođena SNSD-om je redom sve uništavala, pa i ovaj nekadašnji gigant. Zbog upropaštavanja Rafinerije Brod smanjene su i poslovne aktivnosti, kao i broj radnika u Rafineriji ulja Modriča, čiji se ukupni akumulirani gubitak popeo na više od 107 miliona KM. E, to su rezultati ove vlasti. Svjesni smo da nas nakon oktobra čeka veliki posao, a on će obuhvatiti i ispitivanje štetnih ugovora i svih djelovanja koji su doveli do uništenja ovih, ali i drugih preduzeća širom Srpske. Za takav maćehinski odnos prema svojoj zemlji i svom narodu, mnogi će snositi sankcije – poručio je Borenović.

(SB)

Oznake: PDP