Politika 04.12.2022.

PDP: Veza SNSD-a i SDP-a sve očiglednija

ČITANJE: 2 minute

Tvrdnje predsjednika SDP-a Nermina Nikšića da poslanici SDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisu SNSD-u omogućili izbor četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH svakog dana padaju u vodu, a sprega na relaciji SDP-SNSD je sve očiglednija. To otkriva i svjedočenje poslanika Pokreta za državu Ramiza Salkića koji tvrdi da uoči glasanja za izbor delegata nije mogao ući u prostorije kluba, jer su tu bili zatvoreni poslanici SDP-a sa šefom Кluba poslanika SNSD-a Igorom Žunićem. Žunić treba da objasni šta je zatvoren radio sa SDP-ovim poslanicima, ali isto treba da odgovori i Nikšić koji providnim neistinama danima pokušava da skine sa sebe odgovornost što je kontrolni paket za odluke u BiH dao jednoj stranci, odnosno SNSD-u, saopšteno je iz PDP-a.

Postavlja se pitanje da li je Nikšić upoznat sa sadržajem koverte koja je ostala u Кlubu PzD nakon tog sastanka iza zatvorenih vrata sa šefom SNSD-ovog Кluba. Da li su u koverti listići koje Nikšić pokazuje novinarima kao navodni dokaz da su njegovi poslanici glasali za listu PDP-a? Podsjećamo da je fotografisanje glasačkih listića zabranjeno i da je tokom glasanja, zbog položaja paravana, bilo nemoguće neopaženo fotografisati listić, što može potvrditi i predsjednik NSRS koji je član komisije koja je provodila izbore. Jasno je da ovdje ima posla i za istražne organe koji treba da ispitaju sadržaj telefona predsjednika SDP-a i utvrde otkud mu slike kojima danima zamajava javnost u pokušajima da demantuje očiglednu spregu na relaciji SDP-SNSD, pitaju u ovoj stranci.

Otkud mu te slike odgovor se sam nameće svjedočenjem o koverti koja je ostala iza Žunića, ali je nevjerovatno da se lider jedne stranke javno hvali protivzakonitim djelovanjem i prevarom počinjenom u najvišem zakonodavnom tijelu. Кako se iz dana u dan sve više razotkriva djelovanje poslanika SDP-a koji tvrde da rade po direktivi predsjednika stranke, postaje očiglednije da Nermin Nikšić neće samo javnosti morati da objašnjava svoje postupke, nego da postoji dovoljno elemenata da ih objašnjava i pred nadležnim organima, zaključuju u PDP-u.

(Z.M)

Oznake: Nermin Nikši, PDP, SDP, SNSD