Politika 08.12.2020.

PEĆANAC PORUČIO DUBRAVCU: Odlasci iz DNS-a reakcija na politički avanturizam vrha stranke

ČITANJE: 1 minuta

Povodom izjave predsjednika Regionalnog odbora DNS-a za Banjaluku Željka Dubravca, u kojoj je događaje u banjalučkom gradskom odboru opisao kao “manji potres bez većih posljedica”, oglasio se i novoizbrani odbornik te stranke u Skupštini grada Bojan Pećanac.

On ističe da je “od 21 člana Predsjedništva GO DNS Banja Luka u stranci ostalo šest osoba, pri čemu neki od njih tvrde da neće više da imaju bilo kakve funkcije u stranci”. Pećanac dodaje da u Banjaluci “stranku napuštaju i članovi Organizacije mladih, članovi Organizacije žena, predsjednici mjesnih odbora”.

– Sve ovo je rezultat političkog avanturizma zbog koga je DNS ostao bez ozbiljnog broja poslanika i odbornika koji su svojim radom i na svoje ime ostvarili rezultate koji su od DNS napravili respektabilnu političku opciju. U Banjoj Luci, Gradski odbor je na početku ovih izbora prepušten sam sebi, ali smo radili i svakodnevno koordinisali aktivnosti preko izbornog štaba koji smo konstituisali u sklopu priprema kampanje. Dva odbornička mandata ostvarili smo i pored toga što su odluke Predsjedništva ignorisane, a nakon poziva predsjednika stranke, koji vas je kooptirao na mjesto sa kojeg pričate, da se glasa za kandidate opozicije, a ne za stranku čiji je predsjednik. To su naši mandati, sve ostalo, uključujući i dijelove svog života, ostavili smo DNS – poručio je Pećanac.

On dodaje da je “predsjednik stranke tražio da ovaj proces napuštanja prođe u fer atmosferi i taj dogovor je prekršio tjerajući vas da omalovažite nas, ljude koji su stvarali DNS”.

– Rezultat toga su novi izlasci iz DNS. Ali to je već vaš problem – zaključuje Pećanac.

(Banjaluka.net)