Sport 25.07.2016.

Pehar ponovo krasi vitrine vaterpolista Banjaluke

ČITANJE: 3 minute

Poslije jedne godine izbivanja, šampionski pehar se vratio u vitrine Vaterpolo kluba Banjaluka.

Pobjedom nad Jadranom sa 17:8 (4:2, 3:0, 5:2, 5:4) Banjalučani su potvrdili da im ove sezone nema ravnih u BiH, a do druge titule u trećem prvenstvu stigli su poslije još jedne odlične predstave na svom bazenu. Slično kao u utakmici protiv Akademije B, izabranici trenera Slobodana Grahovca ni u jednom trenutku meča nisu dozvolili protivniku da im ozbiljnije zaprijeti već su kontrolisali igru tokom svih 32 minuta. Draško Vujković bio je najbolji pojedinac sa pet golova, četiri je dodao Milan Kecman, po dva su postigli Srđan Stevandić, Stefan Šobić i Nikola Poljak, a po jedan Sergej Trifunović i Stanko Đukić.

– Pokazali smo da smo spremniji od kluba iz Neuma i naša fizička pripremljenost izbila je u prvi plan, te da je nastup u Prvoj B ligi Srbije bio odlična priprema za prvenstvo BiH. Utakmice protiv Akademije B i Jadrana dobili smo ubjedljivom razlikom, što pokazuje da smo u ovom trenutku bar dvije godine rada ispred njih i da će nas teško stići – izjavio je Grahovac.

On je naglasio da je ovo veliki uspjeh jedne ekipe iz Republike Srpske u takmičenjima na nivou BiH.

– Ne računajući Igokeu koja je iz opštine Laktaši, ovo je jedina titula u BiH, u kolektivnom sportu, koju je osvojio klub iz Banjaluke. Nadam se da će ona imati odjeka kod nadležnih institucija i da će nam pomoći da se i dalje razvijamo, te vaterpolo dignemo na viši nivo nego što je sada, a za to nisu potrebna velika sredstva – istakao je Grahovac.

Pohvalio je igru svog tima, dok je neke igrače posebno istakao.

– Svi momci su zaista sjajni i svaki od njih je ugradio dio sebe u ovu titulu. Svi su dali svoj maksimum, ali posebno su se istakli Draško Vujković, Milan Kecman, Srđan Stevandić i golman Stefan Milovanović, koji su odigrali 90 odsto utakmice i pokazali dobru igru protiv jake ekipe – kazao je Grahovac.

Ostalo je još da se odigra susret Jadrana i Akademije B, ali on ne može da promijeni ništa kada su u pitanju šampioni.

Bez bacanja u bazen

Iako je običaj da se poslije osvajanja titule trener baci u bazen, ovaj put to je izostalo.

– Ipak sam ja stariji čovjek pa nije red da me moji momci bacaju u bazen, ali sam im rekao da me slobodno bace u vodu kada osvojimo Ligu šampiona – kroz šalu je rekao Grahovac.

Šampioni

Šampionsku ekipu činili su golmani: Stefan Milovanović i Dragan Kecman, te igrači Dalibor Amidžić, Nemanja Babić, Sergej Trifunović, Nikola Poljak, Stanko Đukić, Stefan Šobić, Milan Kecman, Vladan Dmitrašinović, Srđan Stevandić, Miljan Maletić, Draško Vujković i Srđan Jolić. Trener je Slobodan Grahovac, a pomoćni trener Kamenko Kašiković.

Kadeti

Uvertiru seniorskom susretu priredile su kadetske ekipe oba tima, a Banjalučani su bili uspješniji rezultatom 27:1 (7:0, 9:0, 7:0, 4:1). Za kadetski tim Banjaluke nastupali su golmani Andrija Savičić i Jakov Štiklica, te igrači Sergej Simurdić, Marko Grabež, Nemanja Mrđa, Nemanja Poljak, Kristijan Runić, David Kopanja, Stefan Simić, Marko Banjac, Relja Petković, Darko Komljenović, Dragan Guzijan, Jakov Štiklica, Saša Grujić i Marko Ćutković.

(Glas)