Svijet 24.10.2022.

PELOSI: Iran pravi veliku grešku isporučujući dronove Rusiji

ČITANJE: 1 minuta

SAD će nastaviti pomagati Ukrajini neovisno o rezultatima skorih izbora u SAD, rekla je predsjednica Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi u Zagrebu.

Amerikanci 8. studenoga izlaze na izbore za Kongres, koji bi mogli promijeniti raspored snaga u Zastupničkom domu i Senatu. Ako kontrolu preuzmu republikanci, analitičari smatraju da bi Washington mogao zaustaviti ili smanjiti potporu Ukrajini.

“Naša podrška neće stati”, rekla je Pelosi na konferenciji za medije s premijerom Andrejem Plenkovićem. Demokratska čelnica dodala je da Kijev ima podršku u obje stranke i oba doma Kongresa te da ta potpora počinje u Bijeloj kući. Pelosi je istaknula da američka podrška Ukrajini nije “bjanko ček” jer je ta zemlja pokazala integritet i transparentnost u primanju pomoći. “Ovo je odnos s velikim integritetom, za demokraciju i slobodu u svijetu”, rekla je.

Govoreći o dronovima kojima Iran opskrbljuje Rusiju, Pelosi je kazala da Teheran čini veliku grešku te da je odnos Rusije i Irana poruka onim državama koje se suzdržavaju na glasanjima u globalnim tijelima kojima se osuđuje djelovanje Moskve da “ponovno razmisle o tome”.

Naglasila je da Ukrajina protiv dronova ostvaruje “određene uspjehe”.

“To je opasna tehnologija koju se mora zaustaviti”, rekla je Pelosi, prenosi index.hr.

(SB)

Oznake: Nensi Pelosi