Vijesti 03.02.2023.

Penzioneri iz Banjaluke u ponedjeljak dobijaju po 100 KM

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki penzioneri, njih 41.407, dobiće u ponedjeljak, 6. februara po 100 KM od Grada Banje Luke direktno na račune, onako kako su to tražili.

Putem računa u bankama ovu podršku dobiće 29.788 penzionera, a kada je riječ o penzionerima koji nemaju račune u bankama, takvih je 11.619 – novac će dobiti putem Pošte.

Za jednokratnu novčanu podršku penzionerima iz budžeta Grada ukupno će biti izdvojeno 4.150.000 KM.

Gradska administracija, kako su naveli u saopštenju, je preduzela sve kako bi penzioneri dobili ovu novčanu podršku, kako je usaglašeno i sa udruženjima penzionera – direktno, a ne putem Elektroprivrede u vidu umanjenja računa za električnu energiju.

Kako je ranije najavio, podsjećaju iz Gradske uprave, gradonačelnik Draško Stanivuković ovo ujedno predstavlja uvod i početak svih mjera koje će gradska administracija sprovoditi na području grada kako bi se poboljšao standard života penzionera.

U narednom periodu planirano je uvođenje “Kartica prijateljstva” zahvaljujući kojim će penzioneri u Banjoj Luci dobiti dodatne pogodnosti za povoljniju kupovinu širom našeg grada.

Podsjećamo, javni prevoz za penzionere sa najnižom penzijom i u ovoj godini ostaje besplatan, a za ostale penzionere kao i do sada je povoljniji.

(A. S.)