Vijesti 16.09.2020.

Penzioneri iz Republike Srpske na meti opasne prevare

ČITANJE: 2 minute

Penzioneri sa područja Republike Srpske sve ćešće su na meti prevara masažera, koji navodno liječe od mnogih zdravstvenih tegoba.

Iz tog razloga u udruženjima potrošača apeluju na ovu kategoriju društva da ne nasjedaju na ove prevare, pišu “Nezavisne”.

Prevareni penzioneri koju su kupili proizvod za koji smatraju da se pokazao beskorisnim, obraćali su se i na adresu firme od koje je proizvod kupljen, ali niko nije uspio da vrati novac i rečeno im je da su to samovoljno platili i da budu uporni da proizvod koriste i dalje.

“Pozvali su nas telefonom pet-šest puta da zakažu sastanak, prezentacija nekog proizvoda u jednom motelu na području Mrkonjić Grada. Pitali su me da li sam voljan da dođem i poslušam prezentaciju bez ikakvih obaveza, na šta sam ja pristao”, rekao je za “Nezavisne” jedan od penzionera iz Mrkonjić Grada koji tvrdi da je prevaren.

On sada preko Udruženja građana “Don” Prijedor pokušava da vrati svoj novac u iznosu od 2.720 KM, koliko je platio za masažer.

Ovaj penzioner iz Mrkonjić Grada kaže da je na prezentaciji bilo više penzionera, te da im je rečeno da će poslije korištenja masažera za noge njihovo zdravlje biti bolje.

“Na kraju sam čuo da su svi dobili popust od 1.000 evra, a meni su kao jedinom čestitali jer sam uspio dobiti tako veliku nagradu u vidu popusta. Rekli su mi da sam izuzetno srećan čovjek da dobijem tako dobar proizvod za toliko para”, kaže ovaj penzioner za “Nezavisne”

Dodaje da mu je rečeno da ne mora uzeti taj proizvod, ali da je dobio ogroman popust i da bi ga mogao iskoristiti za svoje zdravlje, ali nakon korištenja aparata oko mjesec dana vidio je da nema nikakvih promjena, te je shvatio da aparat ne pomaže.

Murisa Marić, izvršna direktorica Udruženja građana “Don” Prijedor istakla je da se prevara s prodajom masažera dešava u svim gradovima i da traje od prošle godine, te da su dosad imali oko 30 penzionera koji su se žalili, pa im je nakon toga svima uspješno vraćen novac.

(N.S/ Banjaluka.net)