Vijesti 01.10.2015.

Penzioneri Starčevice uselili u nove prostorije

ČITANJE: 2 minute
Penzioneri
Mjesno udruženje penzionera Starčevica danas je uselilo u nove prostorije, koje se nalaze u Ulici Koste Jarića broj 2. Tim povodom, u novim prostoru održana je svečanost, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Slobodan Gavranović.

U svom obraćanju najstarijim građanima Starčevice, gradonačelnik je rekao da su prije dva mjeseca počeli razgovori sa mjesnim udurženjem penzionera u vezi sa preseljenjem u nove prostorije, jer su stare prostorije bile neuslovne za rad.

– Izabrali smo prostor u neposrednoj blizini MZ Starčevica, uredili smo ga i opremili, tako da sada naši penzioneri imaju pristojne uslove za druženje i boravak. Odlučili smo se na ovaj korak, između ostalog i zbog toga što je Mjesno udruženje Starčevica jedno od najvećih u Republici Srpskoj, veće i od mnogih opština i opštinskih udruženja – naglasio je Gavranović.

On je podsjetio da je 1. oktobar Međunarodni dan starih lica.

– Danas smo ovdje sa našim penzionerima da im damo podršku, da im vratimo osmijeh na lice, ohrabrimo ih i da im ukažemo pažnju koju zaslužuju – poručio je gradonačelnik.
Predsjednik Mjesnog udurženja penzionera Starčevica, Stevo Havreljuk, zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi što su brzo reagovali i što je u veoma kratkom roku, za penzionere Starčevice, obezbijeđen novi prostor.

– Za samo dva i po mjeseca mi smo se uselili u nove prostorije. To je za svaku pohvalu, a naši penzioneri će sada imati fino opremljen prostor za druženje, odnosno mjesto gdje će provesti svoje slobodno vrijeme – naveo je Havreljuk.

Današnjoj svečanosti u naselju Starčevica, između ostalih, prisustvovali su predsjednik Republičkog udruženja penzionera Rade Rakulj, predsjednik Udruženja penzionera grada Banje Luke Nikola Gojković, predstavnici mjesnih udruženja penzionera iz Borika, Česme i Ade, predstavnici Gradske uprave, Skupštine grada, te brojni penzioneri.

Na kraju svečanosti, gradonačelnik Gavranović je penzionerima uručio poklon – šahovske figure i tablu, a zauzvrat je dobio knjigu “Osamdeset godina šaha u Banjoj Luci”, autora Nikole Lakića.