Region 26.07.2020.

PERFORMANS: Nogo pucao iz pejntbol puške na Skupštinu Srbije, Gojkovićeva zgrožena

ČITANJE: 3 minute

Opozicioni poslanik i nekadašnji član Dveri Srđan Nogo, ne odustaje od protesta pred Domom Narodne skupštine od 7. jula, a sinoć je sve šokirao pucanjem na parlament iz puške za pejntbol!

“Pucanje je efikasno. Ceo grad treba da bude pejntbol arena. Kad oni nemaju stida i srama, jurićemo ih, obojićemo ih”, rekao je Nogo, prenosi Mondo.rs.

Nogo je pozvao je na nova okupljanja ispred Narodne skupštine u Beogradu 27. ili 28. jula. On je pozvao da se kupe puške za pejnt-bol, baklje, topovski udari i rakete za vatromet kojima će gađati buduće poslanike u novom sazivu srpskog parlamenta.

Kako kaže, sinoć je ispred Skupštine već počeo uvežbavanje.

Kako navodi, on je već poručio pejnt-bol puške koje mogu da dobace 200-300 metara iz kojih će da se puca, te i da treba pozvati sve simpatizere da se pridruže, tačnije da ih “gađaju i umažu duginim bojama, jer su ionako svi za gej paradu”.

Nogo potom u svojoj izjavi za “Srbin info” kaže i da ako dune neki vetar kada budu ispaljivali rakete za vatromet, ako ne budu lepo centrirane i slučajno puknu negde, pa zapale nekom sako “šta da se radi”.

“Ako 30 raketa slučajno pukne niže, nikakav problem. Nismo krivi, tužite kompaniju koja ih je proizvela. Bacite topovski udar… ako ga vetar nanese… šta da radimo”, kaže Nogo.

On dalje navodi i da ko od opozicije ne može da dođe ispred Skupštine, ne treba da brine, jer će svakako objaviti imena budućih poslanika na društvenim mrežama, a kako kaže “za neke već znaju i gde žive”.

Iskoristio je i priliku i da ispozira ispred Skupštine s puškom i duksericom na kojoj je slika Kosova uz natpis “Nema predaje”.

Srđan Nogo je prvih dana protesta, zajedno sa svojim pristalicama, više puta izazivao incidente, koji su uključivali i tuče, napade na policiju, medije…

Gojković: Za račun raznih inspiratora

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je danas da su „oni“ koji su sa pejnt bol puškom u rukama došli ispred parlamenta, „ozbiljni u nameri da za račun raznih inspiratora, kontinuirano rade na destabilizaciji Srbije“.

Reagujući na istup samostalnog poslanika Srđana Noga koji je sinoć iz pejnt bol puške pucao na zgradu Skupštine Srbije, predsednica parlamenta je navela da „neki nikako da shvate da im je za dolazak na vlast potrebna podrška građana Srbije, a ne palice, kamenice i puške“, prenose agencije.

„Dolaskom ispred Skupštine Srbije sa pejnt bol puškom u rukama i najavom nasilja jasno se pokazuje namera onih, koji ni do sada nisu prezali od brutalnog nasilja, da su ozbiljni u nameri da za račun raznih inspiratora, kontinuirano rade na destabilizaciji Srbije“, navela je predsednica parlamenta a preneo njen kabinet.

Ocenila je da su „uporni napadi na Narodnu skupštinu i nasilje koje smo nedavno gledali, kao i poslednje najave da će se te scene ponavljati, napad na demokratski izraženu volju građana Srbije“.

„Ne može niko nasiljem, haosom i divljanjem menjati demokratski izraženu volju građana Srbije. Neka se ne zavaravaju razni kreatori ovakvih planova da će bilo koga u Srbiji uplašiti i da će naša zemlja ustuknuti pred nasiljem i fašističkim metodama delovanja. Srbija je ozbiljna država, koja neće dozvoliti raznim uzurpatorima da ugrožavaju legitimno izabrane institucije i znaće da odgovori na sve izazove“, navela je Maja Gojković.

(SB/banjaluka.net)