Politika 16.09.2020.

PERFORMANS: SDS pokušao da gradonačelniku uruči “Čajavčevu” miksetu

ČITANJE: 2 minute

Član Izvršnog odbora SDS Saša Lovrić i članovi Gradskog odbora SDS Banjaluka Boris Šukalo i Željko Raljić su danas u Banjaluci održali performans.

Njim su kako su objasnili, željeli ukazati “na konačan epilog samovolje gradskih vlasti i MUP RS, koji su nakon novogodišnje noći 2019. godine bez osnova kažnjavali građane Banjaluke”, prenosi Srpskainfo.

Kako bi podsjetili na taj događaj članovi SDS su donijeli miksetu, proizvodnja nekadašnjeg preduzeća Čajavec, pred Gradsku upravu u namjeri da je poklone gradonačelniku Igoru Radojičiću. Pokušali su “poklon” za gradonačelnika ostaviti na portirnici, ali nisu u tome uspjeli. Istakli su, u šali, da ce pokušati poslati poštom.

Član GO SDS Boris Šukalo je rekao da nigdje u svijetu nije pokrenut toliki broj tužbi zbog navodnog oštećenja miksete.

– Zato želimo odnijeti ovu miksetu da posluži kao eksponat. Najveća ironija koja se vezuje za aferu “mikseta“ je što je pravni tim grada Banjaluka uložio toliku energiju da podigne toliki broj tužbi, a u međuvremenu su im ispred nosa tajkuni bliski vlasti oteli zemljište vrijedno desetine miliona maraka – rekao je Šukalo.

Napomenuo je da je afera “mikseta” pokrenula i talas represije prema građanima.

– Svjedoci smo brojnih hapšenja i maltretiranja građana i mnoge su porodice bile primorane da napuste Banjaluku – naglasio je on.

Zapitao se da li gradonačelnik ima dostojanstva da se izvini svim građanima.

– Svjedoci smo da je Tužilaštvo reklo da nema elemanata za gonjenje, a i vlasnik muzičke opreme je izjavio da mu nista nije bilo oštećeno te famozne večeri – precizirao je on.

Član GO SDS Željko Raljić je rekao da je gradska vlast bila nemilosrdna prema ljudima koji su navodno oštetili miksetu.

– Ova mikseta bi trebala biti eksponat, simbol tog događaja. Osim toga ova mikseta je proizvedena, u Banjaluci u fabrici Čajevec koja vise ne postoji kao i mnoge druge fabrike koje su uništene za vrijeme SNSD vlasti. Sve te fabrike su uništene, a zemljišta nestala zahvaljujući njihovim tajkunima – precizirao je on.

(SB/banjaluka.net)