Sport 19.06.2024.

Pešić podijelio anegdotu o Tadiću i Piksiju

ČITANJE: 1 minuta

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić podijelio je anegdotu o Draganu Stojkoviću Piksiju i Dušanu Tadiću.

Pešić je bio gost u podkastu kod “Luke i Kuzme”, gdje je govorio na razne teme, a dotakao se i selektora fudbalske reprezentacije i njenog kapitena, kada je govorio o tome koliko je teško dovesti igrača tokom reprezentativne pauze iz klubova.

“Znači, u košarci je to sasvim drugačije. Drugo, ti u fudbalu moraš da dođeš. Ne postoji drugačija opcija. Ja sam prije dvije godine, pošto se družim sa Piksijem i bio sam tamo kada je zvao… Tadić je bio u pitanju. Prije dvije godine je on trebalo da dođe u reprezentaciju, valjda su i oni imali neke kvalifikacije, a Tadić je bio u Ajaksu. I ja sam otišao sa Tarlaćem tamo, u tu Kuću fudbala da to vidimo, da vidimo kako to izgleda, da eventualno mi tamo pravimo te pripreme preko ljeta. U Pazovi je to. I onda on meni kaže, evo vidiš, ja sada zovem trenera iz Ajaksa i moli me da ipak Tadić ostane tamo jer nije baš u nekom fizičkom stanju. Neke povrede, moli da ne igra. I pitam Piksija, i šta si ti uradio? On mi je odgovorio: “Pa ništa, mora da dođe”, ispričao je Pešić.

“Nema dalje. Mora da dođe, mi ovdje imamo naš ljekarski tim, procijenimo, gledamo i kažemo, OK, Tadiću, ti ne igraš, ali budi tu, ostaješ s ekipom ili vrati se tamo i tako dalje. To u košarci ne postoji”, rekao je Pešić, prenosi B92.