Region 24.05.2022.

PESKOV: Za sada nije planiran razgovor Putina sa Vučićem, može se desiti ako bude potrebe

ČITANJE: 1 minuta

Zasad nije planiran razgovor ruskog predsednika Vladimira Putina i srpskog predsednika Aleksandra Vučića, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako prenosi ruska državna agencija RIA Novosti, Peskov je izjavio da do razgovora može doći ako bude potrebe.

„Zasad nema planiranih razgovora u rasporedu u narednim danima, ali to ne znači da takav razgovor ne može biti organizovan veoma brzo. Znate da su kontakti sa Beogradom naš prioritet, oni su naš saveznik i prijateljska zemlja, pa će razgovor biti održan ako bude potrebe“, rekao je Peskov.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da će imati razgovor ove nedelje sa svojim ruskim kolegom, Vladimirom Putinom i da nije siguran šta će njega Putin pitati, ali da “on zna šta će njega da pita”.

Na pitanje novinara da li očekuje od Putina da ga tokom razgovora, koji sledi, uslovljava političkim zahtevima i da li će to diktirati cenu gasa, Vučić je odgovorio:

„Ne mogu da znam šta će Putin mene da pita, ali znam šta ću ja njega da pitam. Za mene su tri pitanja, odnosno tri stvari ključne – količine gasa, cena gasa i sigurnost snabdevanja”, prenosi novav.rs.

(SB)

Oznake: Dmitrij Peskov