Magazin 09.12.2015.

Pet komada garderobe koji vizuelno sužavaju figuru

ČITANJE: 2 minute
mala_crna_haljina
Sve dame su u večitoj potrazi za komadima koji će učiniti njihovu figuru mršavijom, zbog čega smo odlučili da izdovojimo klasične i trendi komade koji garantuju vitkiji izgled.

Trudimo se da budemo veoma oprezni kada savjetujemo dame o modnim komadima koji će savršeno odgovarati njihovoj figuri i naravno, izdužiti je i suziti.

Bilo da ste dječačke građe, ili je ona u obliku jabuke ili kruške, budite sigurni da će ovi odjevni komadi sigurno odgovarati vašoj silueti.

Crna midi haljina

Prilično smo sigurni da je garderoba u crnoj boji univerzalni komad garderobe. To je razlog zašto se smatra da svaka žena treba da posjeduje najmanje jednu dobru malu crnu haljinu.

Ali mi ćemo otići malo dalje te ćemo vam reći kažemo da je dobra crna haljina midi dužine zapravo najbolji model koji se prilagođava svakoj silueti. Model ispod koljena naglašava obline na najbolji mogući način.

Džins sa visokim strukom

Džins se ne smatra komadom garderobe koji može da učini čuda za vašu figuru, uglavnom zbog visoko rizične kupovine modela farmerki koji ne odgovara figuri.

A to se često dešava! Ali ako ste u potrazi za parom koji će davati rezulate, odaberite model sa visokim strukom i budite sigurni da nećete pogriješiti. Ovaj model izdužuje figuru (i noge!) od struka do zgloba, bez sječenja u kukovima. Pored toga, one naglašavaju najtanji dio svake žene: struk!

Jakna bez rukava

Zbog dužine, kroja i činjenice da naglašava vertikalnu liniju siluete, jakna bez rukava je fantastičan komad koji sužava figuru. Osim toga, njen blago volumenizovan oblik će pokriti sve nesavršene dijelove tela koje želite da prikrijete.

Suknja A kroja

Tvrdimo da je dobra suknja A kroja, pored male crne haljine, must have komad koji svaka žena treba da posjeduje. Kako samo ime kaže, model ove suknje je u obliku slova A, tako da ona savršeno prikriva nedostatke i čini da vaš struk izgleda tanje nego što jeste.

Cigaret pantalone

Tačno je da su nam se vratile sedamdesete i sa njima zvonaste pantalone sa širokim nogavicama, ali ako želite da postignete maksimalan efekat mršavog izgleda, preporučujemo da posegnete za cigaret pantalonama. Kombinacija visokog struka i ravnih nogavica koje sežu do članka će učiniti da izgledate mnogo tanje nego ikada!

(Elle)