Magazin 28.04.2016.

Pet savjeta dermatologa za čišćenje lica

ČITANJE: 2 minute
skidanje sminke
Skidanje šminke je bitno za vašu kožu kako bi ostala zdrava i mlada. Dermatolozi objašnjavaju kako da uklonite šminku prije odlaska na spavanje.

1. Skidanje šminke je obavezno: Skidanje šminke je od suštinskog značaja za njegu kože. Zapamtite da morate ukloniti šminku svaki dan. U suprotnom, vaše pore će se napuniti nečistoćom, mogu se pojaviti akne, a sve to preti zdravlju vaše kože. Smog, zagađivači, slobodni radikali, i drugi toksini uništavaju kolagen u koži. Ako nemate vremena da prije spavanja temeljno operete lice, najmanje što možete uraditi je da očistite lice vlažnim maramicama.

2. Naparite lice: Ako imate dovoljno vremena prije odlaska na spavanje, parenje lica je odličan način koji pomaže da lakše uklonite šminku. Parenje otvara pore, uklanja bakterije, prljavštinu i vašu omiljenu podlogu. Parenje će znatno olakšati čišćenje vašeg lica.

3. Maskara: Maskara je najgora u procesu uklanjanja šminke. Ponekad, jednostavno poželite da prespavate sa maskarom na trepavicama. Nemojte je skidati agresivno, jer može doći da pucanja kapilara, nadutosti i stalnih podočnjaka. Samo držite jastučić za skidanje šminke nježno u oblasti u trajanju od 5 sekundi, tako ćete lakše ukloniti maskaru.

4. Dva puta očistiti uljem: Koristite sredstvo za čišćenje lica na bazi ulja kako bi smanjili iritaciju. Nastavite sa korišćenjem vlažnih, pH neutralnih preparata za pranje lica. Ako imate suvu ili osjetljivu kožu, hidrirajte je redovno poslije skidanje šminke, dok masnu kožu možete tretirati četkicom za piling.

5. Nahranite kožu: Kada završite sa skidanjem šminke, osušite kožu sa mekim peškirom, ali zapamtite da ne trljate lice. Nanesite hranljivu noćnu kremu kako bi se vaše lice obnovilo tokom sna.

(Nezavisne)