Magazin 21.12.2015.

Pet vrsta mrlja koje najbrže uklanja pasta za zube

ČITANJE: 2 minute
Pasta za zube
Saznajte pet vrlo zanimljivih i korisnih načina korišćenja paste za zube koji će vam olakšati život.

1. Protiv mrlja od boje za kosu
Kod kućnog farbanja kose pasta za zube može biti vrlo korisna. Nanesite malo paste na pamučnu krpu i njom istrljajte mrlje od farbe na koži. Želite li pak sprečiti stvaranje mrlja, prije farbanja, namažite kožu oko ivica kose i krenite s farbanjem. Pasta za zube će napraviti ‘film’ na koži i spriječiti upijanje boje i stvaranje mrlja.

2. Za brisanje mrlja na zidu
Svaki roditelj jako dobro zna kako to izgleda kada mališani svoju kreativnost kredom ili flomasterima pokažu na zidu, a isto važi i za tragove cipela. I u ovom slučaju pasta za zube će riješiti problem. Nanesite malo paste na pamučnu krpu ili mekanu četkicu i istrljajte mrlje na zidu. Pasta će ukloniti ružne tragove.

3. Protiv mrlja na metalu
Pasta za zube sadrži kiseline koje uspješno čiste razne vrste metala poput inoksa, hroma, nerđajučeg čelika i srebra, i mogu mu vratiti sjaj. Na pamučnu krpicu ili staru četkicu za zube stavite pastu za zube i lagano istrljajte metalnu površinu. Ostavite da odstoji desetak sekundi ili dok se ne osuši, pa isperite vodom i prebrišite suvom krpom.

4. Za čišćenje pegle
Mrlje koje se stvaraju na površini pegle mogu ostaviti tragove i na vašoj odjeći i trajno oštetiti tkaninu. Kako bi se brzo i lako riješili tvrdokornih mrlja upotrebite čaroliju paste za zube. Na dno hladne pegle nanesite pastu za zube, a po potrebi dodajte i par kapi vode. Ostavite desetak sekundi, pa starom četkicom za zube ili sunđerom za sudove istrljajte mrlje.

5. Za čišćenje gume na patikama
Na novim patikama, već nakon prvog nošenja ćete primjetiti tragove prljavštine, posebno ako imaju bijelu gumenu ivicu. I u ovom slučaju pasta za zube je vaš najvjerniji saveznik protiv mrlja. Nanesite malo paste na staru četkicu za zube i njome istrljajte gumenu ivicu patike. Vlažnom krpom obrišite pastu i mrlje će nestati.

(B92)