Politika 18.12.2016.

Peta sjednica Skupštine grada 26. decembra

ČITANJE: 2 minute

Peta redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka zakazana je za 26. decembar, a odbornici će razmatrati 54 tačke dnevnog reda.

Između ostalog, na dnevnom redu će se naći: Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Banjaluka; Prijedlog odluke o usvajanju Budžeta Grada Banjaluka, za 2017. godinu; Prijedlog odluke o izvršenju Budžeta Grada Banjaluka, za 2017. godinu; Prijedlog odluke o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području grada Banjaluka, za 2017. godinu; Prijedlog odluke o vrijednosti boda za obračun komunalne naknade za 2017. godinu; Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o javnom vodovodu i javnoj kanalizaciji; Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o gradskim administrativnim taksama; Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banjaluke.

Takođe, na dnevnom redu će biti: Prijedlog odluke o organizovanju Centra za razvoj i unapređenje sela; Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o organizovanju i usklađivanju poslovanja Javne ustanove Centar za socijalni rad; Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o organizovanju i usklađivanju poslovanja Javne ustanove Banski dvor-Kulturni centar; Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o organizovanju i usklađivanju poslovanja Javne ustanove Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o organizovanju i usklađivanju poslovanja Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja, Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o organizovanju i usklađivanju poslovanja Javne sportske ustanove sportska dvorana „Borik“, Prijedlog odluke o prestanku rada Javne ustanove „Radnički univerzitet“ Banjaluka, Prijedlog odluke o formiranju stručne službe skupštine, Prijedlog etičkog kodeksa Skupštine grada Banjaluka, Prijedlog odluke o osnivanju Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Grada Banjaluka, Prijedlog odluke o raspisivanju izbora za izbor Savjeta mjesnih zajednica na području grada Banjaluke.

Na dnevnom redu biće i Prijedlog o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji grada Banjaluke, Prijedlog Odluke o načinu finansiranja političkih stranaka i klubova odbornika iz budžeta Grada i Odluka o kreditnom zaduženju Grada Banjaluka za refinansiranje postojećih kreditnih obaveza.

Takođe, planirano je da odbornici razmatraju iz oblasti: prostornog uređenja, imovinsko-pravnih pitanja, te nekoliko kadrovskih pitanja.