Magazin 15.11.2017.

Petar Božović u banjalučkoj „Noći teatra“

ČITANJE: 1 minuta

Tradicionalna evropska manifestacija „Noć teatra – Noć teatra BiH 2017“ biće održana 18. novembra, a na sceni Narodnog pozorišta RS u Banjaluci te večeri biće izvedena predstava „Otac i sin (Dečja posla)“.

Riječ je o komadu Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Pejakovića, sa slavnim glumcem Petrom Božovićem u glavnoj ulozi. Predstava će biti odigrana sa početkom u 20 časova, a glumačku ekipu čine i Ljubiša Savanović, Sandra Ljubojević, Anja Ilić i Snježana Štikić.

„Noć teatra 2017“ okuplja 24 učesnika iz 13 gradova sa ukupno 34 programska sadržaja.

Koordinatorka „Noći teatra“ za BiH Merima Handanović podsjeća da je ideja o manifestaciji krenula od Elenore Rosi 2007. godine.

Ističe da je cilj manifestacije otvaranje pozorišta i scena kao mjesta susreta, dijaloga, druženja i novih saznanja o teatarskoj umjetnosti.

Glumac Dejan Andrić iz banjalučkog „Nevid teatra“ najavio je dva programa. Prvi program je Art poezija 6: „Bukovski – 33 u komadu“, koja će imati samo jedno izvođenje u kafe-baru „Eklektik“ u 20.13 časova. Drugi program ovog pozorišta biće održan na istom mjestu, ali u 21 čas i 33 minuta, a riječ je o džez večeri sa Albertom Savićem.

Izvršni producent „Noći teatra“ za BiH Denis Krdžalić kaže da u programu učestvuje sedam profesionalnih teatarskih kuća, te amaterska pozorišta, centri za kulturu, fakulteti, akademije, festivali…

Bogat program

Programski sadržaj „Noć teatra“ ove godine obuhvata 16 predstava, šest radionica za djecu i odrasle, pet onlajn dokumentarnih izložbi, foto-snimanja. Na repertoaru je i slušanje radijskih drama, projekcije filmova i muzički i koncertni program.

(Glas Srpske)