Vijesti 15.03.2016.

Peticijom protiv poskupljenja struje

ČITANJE: 1 minuta
TREBINJE-PETICIJA
Gradska uprava Trebinja i Savez za promjene organizovali su danas u Trebinju potpisivanje peticije protiv mogućeg poskupljenja struje u Republici Srpskoj.

Organizatori su na Trgu Slobode poručili da poskupljenje struje ne bi bilo opravdano, te najavili da će pozvati narod da se usprotivi takvoj namjeri.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević istakao je da bi poskupljenje struje bio veliki udar na one koji jedva podnose teret ekonomske krize.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Vidomir Begenišić naveo je da predstavnici Elektroprivrede Republike Srpske moraju da objasne kako je došlo do inicijative za poskupljenje struje.

-Mislim da bi javnosti trebalo predočiti činjenice kako je došlo do gubitaka u energetskom sistemu, prvenstveno u termoelektranama- smatra Begenišić.

TREBINJE PETICIJA1

Potpisivanje peticije biće organizovano do kraja marta.

Regulatorna komisija za električnu energiju Republike Srpske juče nije donijela odluku o poskupljenju električne energije, najavljujući da će na nekoj od narednih sjednica razmotriti stare zahtjeve i nove činjenice koje ranije nisu uzete u obzir zavisnih preduzeća Elektroprivede Republike Srpske.

(Agencije)