Region 22.10.2022.

Petković: Bisljimi nastavlja da briljira u svojim lažima

ČITANJE: 2 minute

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je bezočna laž tvrdnja glavnog pregovarača Prištine Besnika Bisljimija da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sastancima u Briselu rekao da treba da pripremi teren za priznanje nezavisnosti Kosova.

Direktor Kancelarije Petar Petković je istakao da je ova izjava vrhunac licemjerja Besljimija, koji, kako kaže, nastavlja da “briljira” u svojim lažima.

Nema sumnje da Bisljimi često izjavljuje ono što bi zapravo želio da čuje, ali jedina istina koju predsjednik Vučić jasno i nedvosmileno ponavlja jeste da nikada neće priznati nezavisnost takozvanog Kosova i uvijek snažno brani poziciju Beograda i srpskog naroda zbog čega se delegacija Prištine pokunjenog nosa uvijek vraća s pregovora – rekao je direktor Kancelarije Petar Petković.

On je naveo da se besmislenost Bisljimijevih izjava najslikovitije vidjela kada se pohvalio na Tviteru da je zamjenik generalnog sekretara Savjeta Evrope pozdravio ulazak Prištine u ovu instituciju, iako je to demantovano, što dovoljno govori o kredibilitetu onoga što Bisljimi kaže.

Izgleda da u svim svojim izjavama, uključujući i ovu posljednju, Bisljimi polazi od sebe, što je odavno u psihologiji definisano kao autoprojekcija. Zapravo, Bisljimi je taj koji u Briselu obećava sve i svašta, ali to je pitanje koje više treba da interesuje javnosti u Prištini – dodao je Petković.

On je poručio da je glavnom pregovaraču prištinske strane bolje da radi na formiranju Zajednice srpskih opština na šta se obavezao u Briselu, nego što se “ovakvim gafovima bestidno bruka pred domaćom i međunarodnom zajednicom”.

Na izjavu Bisljimija reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, poručivši da Vučić nikada neće priznati takozvano Kosovo i da to znaju Srbi i stranci.

(Srna)