Region 27.12.2022.

Petković: Dogorelo je do noktiju, učinićemo sve da zaštitimo srpski narod na KiM

ČITANJE: 2 minute

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da službe države Srbije rade svoj posao na najbolji mogući, da Beograd zna šta sve Priština planira i priprema i da će učiniti sve da zaštiti srpski narod na KiM.

“Mi smo spremni da sačuvamo mir, ali i da odgovorimo na svaku vrstu pretnje koja dolazi od Prištine”, izjavio je Petković za RTS. Istakao je da se pogrom i “Oluja” neće ponoviti, da srpski narod treba da zna da iza sebe ima državu Srbiju, koja je spremna da zaštiti živote svojih ljudi. Petković je rekao da srpski narod nikoga ne napada, da ne želimo sukobe, a da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi da napadne goloruki srpski narod.

“Mi smo spremni da sačuvamo mir, ali i da odgovorimo na svaku vrstu pretnje koja dolazi od Prištine”, istakao je Petković. Kako kaže, to što je vojska podigla nivo borbene gotovosti do upotrebe oružane sile, kao i jedinice MUP-a, jeste odgovor Srbije na neposrednu ratnu prijetnju i sve ono što Priština čini s obzirom da je podigla nivo svoje borbene gotovosti spremajući svoje jedinice da napadne srpski narod na sjeveru KiM.

“Dogorelo je do noktiju, mi činimo sve da sačuvamo mir, pre svega predsednik Aleksandar Vučić, ali kada sa druge strane imate Kurtija koji izjavljuje da je pitanje trenutka kada će ukinuti barikade, da će biti povezano sa ubistvima, onda je to pretnja”, kazao je Petković. Dodaje i da Priština pokušava da napravi narativ da oslobođaju sjever Kosova i Metohije od nekih kriminalaca.

“Ti kriminalci po njihovom su naše majke, rođaci, braća, nisu nikakvi kriminalci, ali izražavaju svoj protest jer očigledno nema ko da čuje njihov glas u Evropi da su obespravljeni”, naveo je direktor vladine Kancelarije.