Politika 15.09.2020.

Petković: Stanivuković da se izvini Narodnoj skupštini zbog laži o “parku mira”

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković pozvao je danas predsjednika Gradskog odbora PDP-a i poslanika ove partije Draška Stanivukovića da se javno izvini Narodnoj skupštini zbog iznesenih neistina u vezi skandalozne inicijative o gradnji tzv. „parka mira“ u Banjoj Luci.

– Nakon što se u medijima juče pojavio kompromitirajući snimak sa N1 televizije u kojem je Stanivuković potvrdio da, zaista, namjerava u Banjoj Luci gradi park zaraćenim stranama iz proteklog rata, a što je on energično negirao u govoru pred Narodnom skupštinom, tvrdeći da je mislio na srpske vojnike iz proteklih ratova, najmanje što bi trebao da uradi jeste da se izvini Skupštini i kolegama poslanicima koje je grubo obmanulo iznošenjem takvih, pokazalo se sada, potpuno neistinih i neiskrenih tvrdnji – rekao je Petković.

Petković je ukazao da je objavljeni isječak iz intervjua N1 jasno i nedvosmisleno pokazao da je Stanivuković iznio grube neistine u Narodnoj skupštini i da bi, suočen sa ovim dokazima, trebao da se javno izvini svojim kolegama iz poslaničkih klupa.

– Ovo bi bio jedan zaista visoko moralni čin da kolega Stanivuković izađe u javnost sa izvinjenjem i tako na djelu pokaže da mu je stalo do istine. Bolje mu je da prizna istinu i suoči se sa tim da je jedno govorio u Sarajevu, a drugo u Banjoj Luci, a ne da sada „tihuje“ i ne oglašava se o ovom skandalu – istakao je Patković.

U javnosti se juče pojavio isječak iz intervjua TV N1 od 4. aprila ove godine u kojem je Stanivuković rekao bi u Banjoj Luci, u slučaju pobjede na predstojećim izborima, podigao spomenik „kao simbol tri različita naroda koja su nekad bila u tom sukobu i koji pružaju ruku jedni drugima“.

Stanivuković je ranije, podsjetimo, u Narodnoj skupštini tvrdio da je zapravo „mislio na spomenik tri srpska vojnika – vojnika iz 1914., 1941. godine i vojnika iz Odbrambeno otadžbinskog rata“.

(banjaluka.net)