Biznis 03.03.2016.

Petnaestogodišnjak na igrici zaradio milione

ČITANJE: 1 minuta
igrice
Petnaestogodišnji dječak Mohamed Ali iz Velike Britanije, koji je osmislio kompjutersku igricu kada je imao samo 12 godina, sada zarađuje milione, a, kako kaže, cilj mu je iskorenjivanje siromaštva u svijetu.

Programiranje kompjuterskih igrica je naučio na kursevima na internetu, čitanjem knjiga i prikupljanjem informacija na specijalizovanim stranicama.

Onda je osmislio igricu “Project 2006” koja je privukla preko tri hiljade članova za samo mjesec dana, a da bi igrali morali su platiti šest funti mesečno.  Dječak je za BBC radio kazao kako je i sam bio iznenađen uspehom koji je ostvario ovom igricom.

-Bio sam šokiran povratnim informacijama. Imao sam više od 100 hiljada pregleda i preko tri hiljade članova koji su bili registrovani i to samo mjesec dana od objavljivanja- rekao je Ali.

Pokrenuo je i svoju internet stranicu koja je usmjerena na savetovanje oko poslovanja, a i igrica koju je kreirao kao 12-godišnjak i dalje mu donosi velike prihode.  Istakao je kako ne troši mnogo novca, dodajući kako jedan dio donira brojnim organizacijama koje se bore protiv siromaštva i gladi u svijetu.

-Moja inspiracija je Bil Gejts i ne samo zbog toga što je zaradio veliki novac s Microsoftom, već i zato što svoj novac dijeli s onima kojima je to potrebno. To želim i ja, da potpuno nestane siromaštva- rekao je ovaj petnaestogodišnjak.

(N1)