PETRIĆEVAC: “Nemamo vode i gušimo se od smrada”

Mještanima banjalučkog naselja Petrićevac ovih dana život je dodatno otežan zbog obnove ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. U Gradskoj upravi su svjesni problema i pojašnjavaju situaciju.

Banjalučani koji žive u ovom naselju navode da se zbog navedenih radova snalaze kako znaju umiju jer nemaju redovno snabdjevanje vodom, danima nemaju internet, telefon i televizuju, dok smeće se ne odvozi.

“Zamislite kako je bez vode po vrućinama. Zbog nagomilanog smeća ne može se živjeti od smrada, te smo sami primorani da se snalazimo za odvoz. Svoje račune redovno izmirujemo. Cijene računa su povišene, pa se sa pravom pitamo zbog čega i zašto se ovo dešava”, pita se Ranka Majstorović, mještanka Petrićevca, dodavši da nezadovoljstvo građana raste iz dana u dan.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da se potrošači ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića snabdijevaju vodom putem starog cjevovoda promjera 100 milimetara, koji će nakon završetka radova na novom vodovodu biti stavljen van funkcije.

“Za vrijeme izvođenja radova radi se na izradi privremenih premoštenja i priključivanje potrošača na privremeni ‘baj-pas’. Jednim svojim dijelom stari vodovod pruža se duž trupa puta nove saobraćajnice na dubini na koju se vrši iskop, te s obzirom da se radi o starom azbestcementnom cjevovodu koji je veoma podložean oštećenjima, i pored dužne pažnje prilikom izvođenja radova, dešava se da isti bude oštećen”, pojasnili su za Mondo iz resornog odjeljenja Gradske uprave.

Dalje pojašnjavaju da je korisnik ovih instalacija, u ovom slučaju preduzeće “Vodovod” Banjaluka u skladu sa dogovorom, u obavezi da uz saradnju sa izvođačem radova, vrši privremeno izmještanje svoje instalacije i održava je u funkcionalnom stanju, sve dok se ne okončaju radovi na rekonstrukciji saobraćajnice.

Pored navedenog, projektom rekonstrukcije ulice predviđena je izgradnja nove kablovske kanalizacije i izmještanje starih instalacija u novu kablovsku kanalizaciju kada ista bude završen.

“Korisnik ovih instalacija, Mtel, u skladu sa dogovorom, je u obavezi da za vrijeme izvođenja radova u trupu puta telefonske instalacije i instalacije kablovske televizije i interneta održava u funkcionalnom stanju, sve dok se ne okončaju radovi na rekonstrukciji saobraćajnice”, odgovorili su nam iz Gradske uprave.

Zbog rekonstrukcije ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića otežani su i uslovi odvoza otpada. Iz gradske administracije pojašnjavaju da je preduzeće “Čistoća” zbog ovog problema prešla na ručno prikupljanje otpada sa manjim specijalnim vozilom tako da zastoja u odvozu otpada više neće biti.

(Mondo.ba)

ZA LJEPŠI GRAD: 700 novih stabala u drvoredima

U drvoredima širom grada ove jeseni biće zasađeno 700 novih stabala, u nastajanju da se oboljelo drveće, koje predstavlja opasnost za prolaznike, zamijeni sa novim, zdravim stablima. Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, ističe da će sadnja početi idućeg mjeseca, a vrste sadnica će zavisiti od lokacija i uslova na terenu. Bilčar napominje da

U MJESTU RADINJAČA Na putu Banjaluka – Prijedor poginuo pješak (50)

Pedesetogodišnji pješak preminuo je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, u mjestu Radinjača. U nesreći, koja se dogodila sinoć u 20.45 časova, učestvovao je i automobil “tojota”, kojim je upravljao vozač čiji su inicijali Z.N, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka,

Izgorio BMW u Njegoševoj ulici na Petrićevcu

Automobil BMW izgorio je noćas ispred kuće u Njegoševoj ulici na Petrićevcu, potvrđeno je “Nezavisnim” u Vatrogasnoj brigadi Banjaluka. Saznajemo da je pogonsko gorivo ovog automobila bila kombinacija benzin-plin. Dragan Savanović, komandir vatrogasne čete u Vatrogasnoj brigadi Banjaluka, rekao je da su dojavu o požaru dobili u 1.20. “Na teren smo izašli sa jednim vozilom

Uskoro skuplji parking u centru grada, proširuje se nulta zona?

Tehnički prijedlog za povećanje cijene parkinga u centru grada je spreman, ali konačna odluka je na gradonačelniku, koaliciji i odbornicima, oni odlučuju da li će i kada će ovaj prijedlog ići na dnevni red, kazao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Naveo je da se, pored dizanja cijena, predlaže i proširenje nulte

Servisne informacije za 17. oktobar

Servisne informacije za četvrtak, 17. oktobar 2019. godine Policijska uprava Prema podacima s kojim raspolaže ovo Područno odjeljenje, na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježena su 4 krivičnia djela i to: 1 krađa električne energije,1 prevara, 1 pokušaj ubistva i 1 djelo iz kategorije ostalih. Javni red i mir narušen je 4 puta –

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,