Vijesti 10.10.2018.

PETRIĆEVAC Uskoro gradnja ambulante, a dogodine i vrtića i mjesne zajednice

ČITANJE: 2 minute

Izgradnja ambulante porodične medicine na Petrićevcu trebala bi početi do kraja ove godine, u okviru planiranog višenamjenskog objekta, u kojem će naknadano biti smješteni i dječiji vrtić i mjesna zajednica, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Načelnik odjeljenja Petar Bilčar ističe da prva faza ovog objekta podrazumijeva gradnju objekta ambulante porodične medicine, dok će naknadno, u drugoj fazi, dogodine biti građeni vrtić i mjesna zajednica.

Prema njegovim riječima, već je urađeno idejno rješenje, a u toku je rješavanje imovinskih odnosa i pribavljanje građavinske dozvole, nakon čega slijedi raspisivanje tendera za izbor izvođača radova.

Planirani objekat je organizovan tako da se sva tri prostora nalaze pod jednim krovom, a funkcionalno su razdvojeni i nezavisni, te je svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom.

-Idejno rješenje je koncipirano na način da se objekat gradi u tri faze, odnosno svaki od planiranih sadržaja može se graditi kao zasebna cjelina. U narednih dvadesetak dana očekujemo da kompletiramo dokumentaciju kako bi dobili građevinsku dozvolu za prvu fazu, odnosno za gradnju ambulante, pošto su na toj parceli već riješeni imovinski odnosi – naglasio je Bilčar.

Uporedo sa ovim poslom, nadležno odjeljenje je već pokrenulo postupak za rješavanje imovinskih odnosa za gradnju druge dvije faze, odnosno vrtića i objekta mjesne zajednice.

-U budžetu za ovu godinu imamo planirana sredstva za gradnju prve faze odnosno za objekat u kome bi bila smještena ambulanta sa pratećim sadržajima, tako da bi već narednog mjeseca bila pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača i započeti radovi prije zime – kazao je Bilčar.

Druge dvije faze, odnosno gradnja vrtića planiranog kapaciteta za 100 djece, kao i izgradnja objekta mjesne zajednice biće planirana za narednu godinu.