Vijesti 24.05.2022.

Petričević: Nastup kompanija iz Srpske na Sajmu tehnike od posebne važnosti

ČITANJE: 2 minute

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević prisustvovao je danas svečanom otvaranju 64. Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu, nakon čega je posjetio zajednički štand na Beogradskom sajma na kom se predstavljaju kompanije iz Republike Srpske.​

Ministar Petričević izjavio je danas da je od velike važnosti to što kompanije iz Republike Srpske imaju mogućnost da se predstave na Međunarodnom sajam tehnike i tehničkih dostignuća i povežu sa partnerima iz regiona i Evrope.

Petričević je istakao da je Vlada Republike Srpske prepoznala značaj tehnološkog razvoja za privredu, te da je ove godine u budžetu namijenjeno 12 miliona KM za subvencije u ovoj oblasti.

– Očekujemo realizaciju tih projekata. Sa Privrednom komorom Republike Srpske, privrednicima radimo na tome da našu privredu osavremenimo i da ona postane konkurentnija kako bi odgovorila zahtjevima domaćeg i svjetskog tržišta. Tako da i na ovakvim mjestima imamo priliku da vidimo inovacije iz raznih oblasti i da predstavimo naše kompanije – rekao je Petričević.

64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća na Beogradskom sajmu otvorila je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić koja je potom obišla štand Privredne komore Republike Srpske, na kome se direktno predstavljaju četiri kompanije iz Srpske, a dosta njih putem kataloga.

Matićevu su na štandu Republike Srpske dočekali ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić i šef Predstavništva Mlađen Cicović.

Na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća će se u četiri sajamska dana predstaviti više od 500 direktnih i indirektnih izlagača iz 30 zemalja, a između ostalih i kompanije “Vendom” iz Laktaša, “Orao” iz Bijeljine, “Dm montaža” iz Broda i banjalučki “Satvork.

(A. S.)