Petrina: Karamarko i HDZ su zlo, a SDP je partija lijenih!

stipe_petrina
stipe_petrina
Primoštenski načelnik i novi saborski zastupnik sa liste MOST Stipe Petrina upozorava vrh stranke da će napustiti partiju ako MOST uđe u koaliciju sa Tomislavom Karamarkom i listom HDZ-a, ali ne želi ni koaliciju sa SDP-om.

-Tomislav Karamarko je za mene oličenje zla u šta ćete se uvjeriti ako dođete na suđenje, recimo, Draganu Paravinji (osuđenom za silovanje i ubistvo), koji ga na svakoj raspravi pominje, ali ne samo on – navodi Petrina.

On upozorava da sa Karamarkom ni po koju cijenu ne bi mogao sarađivati.

-Ukoliko bi se to dogodilo, odmah bih istupio iz Mosta. Ali, ne samo ja. Bilo bi nas bar pet- tvrdi Petrina.

Ni koalicija sa SDP-om nije rješenje i jednako je ubitačno, smatra načelnik Primoštena, koji optužuje SDP za ljenosti i bahatost.

-SDP je za četiri godine mandata imao na raspolaganju 520 milijardi kuna za svoju ppromociju, a nisu ni relativni pobjednik izbora. HDZ je ostao 20 odsto ispod onoga što su planirali i očekivali. Mi u MOST-u prevazišli smo i najoptimističnija očekivanja-objašnjava Petrina.

On vidi nekoliko mogućih opcija za rješenje postizborne krize, a jedna od njih je da MOST potpiše saradnju sa HDZ-om, ali u tom slučaju, smatra Petrina, bilo bi bolje da nikada nisu ni postojali.

Postoji i opcija za veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a, kada bi, smatra Petrina, sve maske konačno pale.

Jedna od opcija jeste i formiranje vlade nacionalnog jedinstva u kojoj bi mandatara predložio MOST.

Petrina smatra da je MOST dobio glasove zato jer su ljudi željni promjena pa bi pristupanje jednoj ili drugoj koaliciji bilo ravno nacionalnoj izdaji.

-Božo Petrov (lider MOST-a) je sklon da razgovara. S kim, molim vas? Sa zločincima i varalicama! Naše priklanjanje jednima ili drugima bilo bi dno dna- rekao je Petrina novinarima.

MOST je osvojio 19 mandata za Hrvatski sabor i bez njega nije moguća bilo kakva vlada.

(Agencije)

SEZONA GRIPA U REPUBLICI SRPSKOJ: Povećava se broj zaraženih

Sve veći broj građana Srpske zaražen je gripom. U Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske još dva smrtna slučaja, čime je broj preminulih od posljedica gripa ove godine porastao na šest. Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u sedmoj nedjelji ove godine domovi zdravlja u Srpskoj prijavili su 7.588 akutnih respiratornih infekcija, oboljenja slična gripu

“LAKTAŠI OPEN”: Preko 600 džudista na prvom danu takmičenja

Više od 600 najmlađih džudista nastupilo je prvog dana na 18. po redu međunarodnom turniru “Laktaši open”. Najbolji klubovi iz regiona, ali i šire i ove godine daju sve od sebe da se prikažu u najboljem svjetlu, a organizatori su prezadovoljni sjajnim odzivom. Generalni sekretar Džudo Saveza Republike Srpske Siniša Đukić smatra da bi ovogodišnje

Turističko-rekreativni kompleks na Manjači u funkciji od proljeća

Za banjalučke ljubitelje prirode stižu dobre vijesti. Turističko-rekreativni kompleks na Manjači od proljeća će biti uređen kao izletište. Planirana je izgradnja vikend-naselja, hotela, sportskih terena, a na tom dijelu nalaze se i dva jezera koja su posebni mamac za izletnike. “Mi planiramo različite terene poput odbojkaškog, košarkaškog, fudbalskog terena, planiramo da izgradimo bungalove gdje će

Nacrt plana parcelacije auto – puta Banjaluka -Prijedor stavljen na uvid

Sve je jasnije kuda će prolaziti auto-put Banjaluka – Prijedor, dužine od oko 42 kilometra, a vrijednost investicije je projektovana na 297 miliona evra. Nacrt plana parcelacije, stavljen je na uvid u prostorijama gradskih uprava u Banjaluci i Prijedoru, te u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske, do 5. marta. U jednoj od prijedorskih mjesnih zajednica,

Teška saobraćajka u Tesliću, saobraćaj obustavljen

Saobraćaj prema Blatnici u potpunosti je obustavljen, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na Banji Vrućici u Tesliću. Iz policije su za Srpskainfo potvrdili da se nesreća dogodila i da, na sreću, nema poginulih. U toku je uviđaj, nakon kojeg će biti poznato više detalja. U funkciji je alternativni pravac kraj hotela “Srbija”. (Srpskainfo)

Djeca u skitnji dobijaju prihvatilište u Domu “Rada Vranješević”

Prihvatilište za djecu u skitnji, prema planu transformacije Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, trebalo bi da bude otvoreno do kraja marta, rekao je Vladimir Kajkut, v.d. direktora ovog doma. Dodao je da pokreću ovu uslugu za djecu koja su žrtve porodičnog nasilja jer žele da im pomognu. “To bi bio