Politika 06.12.2020.

Petrović: Došao je trenutak da se Srbi pozicioniraju u Mostaru

ČITANJE: 2 minute

Šef izbornog štaba Liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” Luka Petrović poručio je da je došao trenutak da se Srbi pozicioniraju u Mostaru, te da vjeruje da će poslije izbora biti u prilici da u ovom gradu odlučuju o svojoj sudbini.

Izborni štab ove liste sinoć je održao sastanak sa mještanima mostarskog naselja Hodbina na kome je zaključeno da Srbi u Mostaru samo zajedničkim snagama mogu doći do cilja, a to je izbor legitimnog predstavnika u Gradsko vijeće Mostara.

– Nosilac liste, Velibor Milivojević je saborna ličnost koja može sve okupiti. Vjerujemo da ćemo ubuduće moći odlučivati u Mostaru, gdje srpska zajednica mora ojačati. Cilj nam je jači Mostar sa Srbima – istakao je Petrović.

On je napomenuo da srpsko stanovništvo ima mnogo problema, koje će u narednom periodu nastojati rješavati.

Nosilac liste Velibor Milivojević naglasio je da se konačno mora prepoznati šta su problemi i prioriteti svake zajednice, naselja i porodice.

– Imaćemo podršku i dalje, ali moramo pametno raditi i investirati da nas ima više. Bitno je da dođemo do svog predstavnika, da zajedno djelujemo preko Koordinacije i preko kancelarije Vlade Republike Srpske – rekao je Milivojević.

On je naveo da su se sve snage objedinile da bi bilo bolje Srbima, ali i svima ostalima u Mostaru.

– Dajte da se svi zainteresuju, da se čuje mišljenje svih nas, sve ono što je dobro i što je loše. Bitno je da pokažemo i različito mišljenje i ideje, ali da dođemo do zajedničkog cilja – izjavio je Milivojević.

Petrović i Milivojević su u Mostaru obišli više naselja i razgovarali sa nekoliko porodica kako bi sagledali situaciju i predstavili svoje planovove i ciljeve.

(Srna)

Oznake: Luka Petrović