Politika 04.05.2016.

Petrović: Miting vladajuće koalicije na Trgu Krajine 14.maja

ČITANJE: 3 minute
luka-petrovic
Na banjalučkom Trgu Krajine 14. maja biće održan miting pod nazivom “Srcem za Srpsku! Stop izdaji”, u organizaciji vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, nevladinih organizacija, udruženja i nezadovoljnih pojedinaca, najavio je generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Petrović je istakao da miting ima za cilj da pruži podršku razvoju, izgradnji i stabilnosti Republike Srpske kakvu žele i za kakvu su bore njeni građani.

“Miting ima za cilj i izražavanje misli da smo protiv podjela, nereda, dramaturgija, političkih kriza, izdaje, prodaje i poniženja”, rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Banjaluci, dodavši da je prikupljena sva dokumentacija i da su dobijene dozvole za održavanje mitinga.

On je napomenuo da će vladajuća koalicija u Srpskoj 14. maja pokazati koliko je odlučna da gradi jaku i stabilnu Republiku i koliko je beskompromisna u odbrani interesa Srpske i njenih građana.

Petrović je rekao da svaki građanin koji dođe na miting na dostojanstven način treba da pokaže koliko mu je stalo do Republike Srpske, što će ovaj skup i pokazati.

“Mi smo vlast koja mora da bude odgovorna i koja mora da pokaže snagu i želju za stabilnom i jakom Republikom”, poručio je Petrović.

On je precizirao da je početak mitinga zakazan za 12.00 časova, te najavio da će se svaki dan u Muzičkom paviljonu “Staklenac” održavati konferencija za novinare na kojima će javnost biti upoznata o detaljima i aktivnostima koje se provode kada je riječ o mitingu.

Petrović je rekao da su predstavnici vladajuće koalicije, nevladine organizacije i pojedinci nezadovoljni ponašanjem i, kako je naveo, izdajničkom politikom predstavnika Republike Srpske u Sarajevu.

“LJudi koji predstavljaju Srpsku i koji su vlast na nivou BiH sa visokim platama od 8.000 KM pokušavaju da se prave prijatelji Republike Srpske i da čine dobro Srpskoj. Oni to ne rade nijednim svojim potezom, a već dvije i po godine ne možemo nijednu njihovu aktivnost navesti, kao i nijednu marku doprinosa u budžet Srpske”, istakao je Petrović, podsjetivši da je SNSD i 2004. godine organizovao mitinge zbog “izdajničke politike, odnosno prebacivanja nadležnosti na nivo BiH”.

Komentarišući za isti dan – 14. maj najavljeni protest Saveza za promjene u Banjaluci, Petrović je rekao da je to “njihova želja za nečim čega nema”, te istakao da vjeruje u institucije Srpske da mogu da održe mir na ulicama tokom protesta i da za to nisu potrebni Agencija za istrage i zaštitu BiH i Obavještajno-bezbjednosna agencija.

“Opoziciju treba pitati zašto su nakon svih pokušaja destabilizacije Republike Srpske, Vlade, Narodne skupštine i MUP-a Srpske došli na kraju da moraju da izvode narod i da ga obmanjuju lažnim stvarima”, naveo je Petrović.

On je istakao da je stav vladajuće kolicije u Srpskoj da nijedna nadležnost i nijedna institucija Srpske nije ugrožena, dodavši da bi se to bolje osjetilo da opozicija zajedno sa njima radi u interesu građana Srpske.

“Imamo istovremeno borbu sa ekonomskom i finansijskom stabilnošću, uspijevamo da zadržimo plate, penzije i da nema otpuštanja radnika, za razliku od njih kada su 2005. i 2006. godine ostavili na rubu propasti Republiku Srpsku”, napomenuo je Petrović.

(Agencije)

Oznake: Luka Petrović