Vijesti 24.02.2021.

PETROVIĆ: Moja krivična prijava protiv Sofrenića tek početak, istjeraćemo nezakonitosti na čistac

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović podnio je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini krivičnu prijavu protiv direktora Centra za socijalni rad Milorada Sofrenića, zbog sumnje da je nesavjesno postupao i kršio zakon o propisanim procedurama prilikom poslovanja ove ustanove.

Uprijavi se navodi da iz navedenog proizilazi da postoje osnovi sumnje da su pomenutim radnjama ostvareni elementi krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, u vezi sa nenamjenskim korišćenjem budžetskih sredstava, prenosi Srpskainfo.

Gradonačelnik Petrović istakao ja da je prijava podnesena na osnovu izvršenih kontrola rada u Centru za socijalni rad, a koje su utvrdile nepravilnosti u poslovanju, te da od nadležnog tužilaštva očekuje da provjeri ove navode.

On je poručio da će poslovanje u svim preduzećima koja su u nadležnosti Grada Bijeljina i dalje biti pod lupom, jer se na osnovu pristigle obimne revizorske dokumentacije, stiče utisak da je i u još nekim preduzećima u proteklom periodu na djelu bilo nedomaćinsko poslovanje, kojim je novac građana Bijeljine trošen na sumnjiv način.

– Ovo je samo početak istjerivanja stvari na čistac. Gradska uprava sa mnom na čelu, iskoristiće sve zakonske mogućnosti da se nesavjesnom i nezakonitom radu u preduzećima stane u kraj. To je narodna imovina i ne smijemo da dozvolimo da novac svih građana bude arčen kako je kome volja – zaključio je Petrović.

(SB)