Politika 28.01.2022.

PETROVIĆ O ZAHTJEVU PDP PRIJEDOR: Partija čvrsto stoji iza svojih odluka, kome se ne sviđa sam je sebe diskvalifikovao iz članstva

ČITANJE: 2 minute

– Bio je potreban još samo pečat Gradske organizacije SNSD da se do kraja ogoli dopis bivših i navodnih članova Gradskog odbora PDP Prijedor u kojem postavljaju uslove za ostanak u Partiji demokratskog progresa, poručila je portparolka PDP, Anja Petrović komentarišući zahtjev članova Gradskog odbora PDP Prijedor.

Članovi Gradskog odbora PDP Prijedor zatražili su od Predsjedništva te partije da poništi odluku o isključenju Maje Kunić iz članstva, da odbaci inicijativu o isključenju iz ove partije određenih članova koje je predložio povjerenik GO PDP Prijedor Miodrag Deretić, potom da iz stranke isključe Deretića i Milanka Mihajilicu.

Petrovićeva kaže da uslove može postavljati samo stranka, odnosno da se zaključcima najviših organa stranke moraju prilagođavati lokalni odbori, što pojedinci iz prijedorske gradske organizacije nisu učinili, nego su zbog ličnih benefita koalirali sa SNSD.

– Podsjećamo, Predsjedništvo PDP je ranije donijelo zaključak da nema koalicija sa SNSD ni na lokalnom nivou, na šta su se pojedinci iz Prijedora oglušili, te samim tim moraju snositi unutarstranačke sankcije. Naša obaveza prema narodu je da politika koju vodimo bude čista i potpuno oslobođena balasta povezanosti sa onima koji uništavaju Republiku Srpsku. Isto očekujemo i od drugih stranaka opozicije, što je jedan od zaključaka jednog od prethodnih sastanaka – rekla je Petrovićeva.

Ona je istakla da je, uvidom u bazu podataka PDP, vidljivo da je veliki broj potpisnika zahtjeva koje su zapravo postavila tri pojedinca, uopšte nisu članovi PDP i da je spisak puka farsa.

– PDP čvrsto stoji iza ranije donesenih odluka, kao i iza povjereništva GrO PDP Prijedor, na čelu sa Miodragom Deretićem. Кome se to ne sviđa, a pri tome je prethodno kršio odluke organa stanke, sam je sebe diskvalifikovao iz članstva u Partiji demokratskog progresa – zaključila je Petrovićeva.

(N.S)

Oznake: Anja Petrović, PDP