Politika 16.02.2016.

Petrović: Pandurevićeva je neobavještena

ČITANJE: 1 minuta
petrovic
Član Predsjedništva SNSD-a Dušan Petrović rekao je da tvrdnja poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandre Pandurević da Vlada Republike Srpske nije dostavila sugestije u vezi sa spornim mehanizmom koordinacije apsolutno nije tačna i pokazuje ili njenu neobavještenost ili uvriježenu sklonost ka iznošenju neistina.

Petrović je istakao da je Vlada Republike Srpske, nakon što je 4. februara zaprimila sporni tekst Savjeta ministara BiH, izvršila njegovu analizu, te u kabinet predsjedavajućeg Savjeta ministara i drugim relevantnim institucijama na nivou BiH, uputila svoje komentare i sugestije 9. februara.

-Očigledno da poslije iste tvrdnje Igora Crnatka, sad i Aleksandri Pandurević treba objasniti da su predstavnici takozvanog Saveza za promjene u Sarajevu samo obični politički marginalci koje ni Zvizdić nije obavijestio o komentarima koje je Vlada Republike Srpske dostavila Savjetu ministara- rekao je Petrović.

-Ne bi nas čudilo da je i takozvani Savez za promjene, kao i cjelokupna javnost u BiH, tek iz medija 10. februara saznao da je Savjet ministara, u kojem participiraju njegovi članovi, usvojio spornu odluku još 26. januara, jer oni ionako nisu ni obaviješteni, niti pitani za bilo šta relevantno što se dešava u BiH – naglasio je Petrović.

(Agencije)