Politika 05.06.2021.

Petrović: Revizija članstva daće novu snagu stranci

ČITANJE: 2 minute

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović očekuje da će revizija članstva u ovoj stranci biti urađena kvalitetno i da će dovesti do uključivanja novih članova što će dati dodatnu snagu SNSD-u.

Petrović je istakao da je revizija bila neophodna i pojasnio da je u pitanju redovna procedura koja se sprovodi nakon lokalnih izbora u cijeloj BiH.

“SNSD ima 63 odbora u Republici Srpskoj i 18 u Federaciji BiH. To je sveobuhvatan proces čiji je cilj da utvrdimo stanje, prije svega u strukturi, da osvježimo mjesne odbore, da damo šansu i novim ljudima”, rekao je Petrović za “Herceg televiziju”.

On je objasnio da je pravo vrijeme da se revizija vrši sada, a ne u izbornoj godini.

“Sveobuhvatna revizija može donijeti istinsku sliku. Obilazim odbore SNSD-a širom Republike Srpske i mislim da se taj posao obavlja korektno. To vrše najbolji aktivisti unutar stranke, i to po unificiranoj formi”, kaže Petrović.

On vjeruje da će 90 odsto posla biti završeno do kraja juna, a onda slijedi dorađivanje u većim odborima i onima koje su promijenili.

Komentarišući nedavno privođenje Nebojše Vukanovića i njegovo vrijeđanje trebinjskih sudija, Petrović je rekao da je taj rijaliti bio “zabavan par dana” i da je svako normalan to osudio.

“Takav ton Trebinje nije zapamtilo. To su sve ružne slike. Svi se mi imamo pravo ljutiti, ali moramo imati valjda neki ljudski odnos prema bilo kome. I u Banjaluci vidite da je važniji rijaliti šou nego budžet i rješavanje problema građana. Ti političari koriste promociju i za svoju ličnu zaradu, to su influenseri”, rekao je Petrović.

On je ocijenio da je rijaliti politika potpuno promijenila način informisanja i nametnula ritam da u pojedinim medijima nevažne vijesti postaju važne.

“Mislim da su sudovi pogriješili što su donosili presude 1.000 ili 2.000 KM. Presude treba da budu 15.000 ili 20.000 KM i onda će voditi računa kako proziva nekoga ili kleveće. Nije Vukanović jedini, ima još onih koji spinuju”, rekao je Petrović.

On je istakao da će svaki ozbiljan čovjek vrlo lako napraviti razliku između vršenja vlasti i rijalitija.

“Vršenje vlasti može biti dobro ili loše. Naša obaveza je da vršimo vlast na najbolji način. To je nešto što će narod i ocjenjivati. Od rijaliti programa niko nema koristi. Naše je da radimo, a tog nekoga da zabavlja i da baca blato i po Trebinju i po Republici Srpskoj”, poručio je Petrović.

(E.M)

Oznake: Luka Petrović