Politika 20.11.2020.

PETROVIĆ SA STANIVUKOVIĆEM: Blokada Bijeljine i Banjaluke nemoguća i neprihvatljiva

ČITANJE: 1 minuta

Ostajemo istrajni u sprovođenju plana za bolju Banjaluku i Bijeljinu, poručili su novoizabrani gradonačelnici ovih gradova Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, nakon sastanka u Bijeljini.

Oni su istakli da neće pristati na ucjene i prijetnje koje lider SNSD Milorad Dodik šalje građanima nezadovoljan rezultatom izbora, prenosi Srpskainfo.

– Nama je u prijateljskoj posjeti gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Ovo je prilika da se prijateljski ispričamo i porazgovaramo o paralelama u Bijeljini i Banjaluci, kako unaprijediti efikasnost gradske uprave, kako doći do maksimalno dobrih rezultata i kroz bolju komunikaciju sa građanima – kazao je Ljubiša Petrović i dodao da se u ovakvoj atmosferi najbolje razgovara i tako ćemo raditi i u narednom periodu, a sve u korist građana.

Draško Stanivuković je istakao da pobjeda u dva najveća grada daje optimizam i vjeru.

– Dva mlada čovjeka su pobijedila u dva najveća grada u Republici Srpskoj. To daje optimizam i vjeru i ta pozitivna lavina će da se prelije u cijelu Republiku Srpsku za dvije godine – istakao je Stanivuković.

On je naglasio da blokada Bijeljine i Banjaluke je nešto što ne može da se desi, nešto na šta nismo spremni da pristanemo.

– Ljubiša i ja imamo dogovor da ćemo na sve napade, koliko to bude bilo moguće odgovarati političkim razumom, strpljivo i da nikako nećemo učestvovati u političkom blatu i stvaranju dodatnih političkih tenzija – naglasio je Stanivuković.

(SB/Banjaluka.net)