Politika 28.01.2021.

Petrović: SDS su potrebne velike promjene

ČITANJE: 2 minute

“Možemo vjerovati u promjenu vlasti i htjeti to, ali ako izostanu neki konkretni potezi, ne znam na osnovu čega to možemo uraditi. Bilo bi korektno, i potrebno, da rukovodstvo SDS-a izađe u javnost i kaže da nije zadovoljno rezultatima na poslednjim lokalnim izborima. Narod nikada nije bio nezadovoljniji sa SNSD-om, ali SDS mora biti spreman da preuzme tu vodeću ulogu”, rekao je šef prnjavorskog odbora SDS-a Milan Petrović.

U razgovoru za portal MojPrnjavor.info on je istakao da su novi ljudi na čelnim pozicijama sigurna formula za pobjedu na sljedećim opštim izborima, a da je kao najbolji primjer uspješnosti takvog djelovanja potrebno izdvojiti lokalne zajednice kao što su Bijeljina i Banjaluka.

“Iz Brčkog imamo kadrove u rukovodstvu, a stanje je katastrofalno. Nažalost, ovaj put je podbacila i Gradiška, a iz tog grada je predsjednik Mladih SDS-a Republike Srpske, odnosno to je prema nekoj logici čovjek koji bi za desetak godina trebalo da bude kandidat za predsjednika Republike. Takođe, podbacila je i Banjaluka”, rekao je Petrović.

Šarović je pogriješio što je Radovića postavio na funkciju zamjenika

Komentarišući otvoreno nezadovoljstvo pojedinih članova SDS-a zbog dolaska Milana Radovića na značajniju funkciju u stranci, ubrzo nakon pristupanja SDS-u, Petrović je naglasio da je mišljenja da Radović može doprinijeti rastu stranke, ali da je njegovo imenovanje na pomenutu funkciju greška Mirka Šarovića, lidera ove partije.

“Neki osuđuju dolazak Milana Radovića u SDS, drugi ne. Kao čovjek koji voli SDS, tvrdim da ne možemo pobijediti Dodika i SNSD ako ne budemo primali nove ljude u stranku. Mi u Banjaluci, čini mi se, ne možemo gore. Sa Radovićem, s druge strane, možemo rasti, ali mislim da je lider SDS-a Mirko Šarović pogriješio što ga je postavio za svog zamjenika. Mogao je biti povjerenik za Banjaluku, ali sam siguran da će doprinijeti rastu broja glasova SDS-a u tom gradu”, istiće Petrović.

Miličević najsvijetlija tačka u SDS-u

Petrović smatra da je SDS uvijek imala dobre predsjednike, ali da bi Milan Miličević, načelnik opštine Teslić na osnovu dosadašnjeg rada i rezultata, bio idealno rješenje prvo na mjestu predsjednika stranke, a kasnije i za bilo koju funkciju koja bi mu bila ponuđena jer bi sigurno dobio podršku građana.

“Najsvijetlija tačka u SDS-u, čovjek oko kojeg treba da se okupljamo, uz sve ostale, je doktor Milan Miličević iz Teslića koji godinama odnosi pobjede i koji ima podršku običnih građana koji vole Republiku Srpsku. I kroz razgovore na terenu svako malo čujem ‘pa zašto ne gurate Miličevića’, ali to mi, kao stranka, moramo prepoznati”, zaključuje Petrović.

(N.S)

Oznake: SDS