Politika 27.10.2022.

Petrović: Uskoro razotkrivanje afera u opozicionim redovima

ČITANJE: 1 minuta

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je danas da bi uskoro trebale da budu otvorene i razriješene afere u opozicionim redovima da bi se razotkrila istina o “opozicionim liderima koji nisu lideri”.

Petrović je izjavio Srni da je jedan od njih predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović koji se bavi “izmišljotinama i lažima”, a iza sebe ima više afera.

“Vjerujem da će se mnoge afere razriješiti, poput Vukanovića kada je nosio 50.000 evra preko granice za rušenje Milorada Dodika. Otkud ti novac, koliko si se ugrađivao u tome?”, upitao je Petrović.

On je dodao da će to morati da se razriješi u tužilaštvu i Republike Srpske i BiH, kao i druga pitanja.

“Ko koga finansira, otkud novac za blogove, na računima, ko nema diplomu, a predstavlja se drugačije i druge proziva za te stvari. Pričati o pravima boraca, a nemati pojma šta je borac ni puška, kao što čini Vukanović koji je 1997. godine završio srednju školu, a do 2005. nije mogao da odsluži redovni  vojni rok”, rekao je Petrović.

Komentarišući izbornu kampanju, Petrović je rekao da je SDS u Trebinju vodila korektnu kampanju, da nisu koristili spinovanje, laži i nametanje negativnih tema “kao što je činio Vukanović”, koji je na taj način oduzeo glasačko tijelo SDS-u i PDP-u.

“Vukanović je dobio određen broj glasova, ali njegovi kandidati nisu. Očito je da on želi da bude broj jedan, a da se ostali ne pominju. Smišljeno je koristio medije, propagirao instrukcije sa Zapada, bavio se izmišljotinama i lažima”, rekao je Petrović, ocijenivši da Vukanović ne može da bude vođa opozicije ni u Trebinju niti u Republici Srpskoj.

(Srna)

Oznake: Luka Petrović