Politika 18.03.2016.

Petrović: Vučurević sam sebe “ukopava u živi pijesak”

ČITANJE: 2 minute
luka petrovic
Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje Luka Petrović istakao je da trebinjski gradonačelnik Slavko Vučurević “u želji da uništi političke neistomišljenike već četvrtu godinu zaredom sam sebe ukopava u `živi pijesak` izmišljajući afere oko Fudbalskog kluba /FK/ `Leotar`”.

Napominjući da je Okružni privredni sud u Trebinju proglasio ništavnim ugovor o zasnivanju kreditne hipoteke nad stadionom “Police”, potpisan između Bobar banke i FK “Leotar”, Petrović je naveo da presuda pokazuje da nikada nije bila namjera nikoga iz ovog fudbalskog kluba da stadion proda ili zloupotrijebi.

-Isključivo se radilo o formalnoj bankarskoj garanciji kojom je omogućeno zatvaranje starih kredita i dugova- istakao je Petrović, koji je i generalni sekretar SNSD-a.

On je u otvorenom pismu napomenuo da je o ovoj činjenici upoznat i Andrija Lečić, jedan od savjetnika za finansije gradonačelnika Trebinja, a koji je u ranijem periodu bio i načelnik finansija Grada Trebinja i predsjednik FK “Leotar”, te je učestvovao u formiranju i realizaciji dokumentacije za sklapanje navedenog ugovora.

-On /Lečić/ je živi svjedok da nikada nisu postojale zle namjere, ni od banke ni od kluba, pa je nejasno kako do Vučurevićeve pameti nije moglo doći da ne upadne u taj `živi pijesak`- navodi se u pismu.

Petrović navodi da bi FK “Leotar” bio i dalje u Premijer ligi da je gradonačelnik Trebinja iz budžeta Grada uplaćivao samo planirana sredstva, napominjući da se Vučurević naprotiv “odlučio na gašenje FK kao najstarijeg Trebinjca ne želeći dalje da mu pomogne, već situaciju pogoršava, i tako loše stanje pokušava da fakturiše nekom drugom”.

-Istina će kao i mnogo puta do sada, isplivati na kraju, a u oktobru 2016. godine saznaćemo sigurno mnogo o tome šta je sve uradio kako ne treba- navodi Petrović u pismu, te poručuje Vučureviću da je “ovu utakmicu, koju je zaigrao sa FK `Leotarom` sigurno izgubio zato što je prljavo igrao”.

(Agencije)

Oznake: Luka Petrović