Vijesti 13.04.2017.

Pijani krivolovci zamalo pregazili policajce

ČITANJE: 2 minute

Krivolovci Pero Vučković (45) i Dušan Prošić (33) iz Laktaša u namjeri da sakriju svoju prljavu rabotu vozilom su naletjeli na dva policajca koji su samo srećom i brzom reakcijom uspjeli da izbjegnu da ih ne pregaze, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se odigralo na lokalnom putu između sela Stranjani i Dragočaj u blizini Banjaluke, a Vučković i Prošić bili su pijani.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Potkozarje” Predrag Uzelac ispričao je “Glasu Srpske” da je krivolovce prvi uočio jedan član udruženja koji je pozvao lovočuvarsku službu.

– Obavijestili smo policiju, a lovočuvar i nekoliko lovaca su izašli na teren i zaustavili “škodu favorit” u kojoj su bili krivolovci. Čim su naši ljudi pitali za oružje na zadnjem sjedalu vozač “škode” je nagazio po gasu i krenuo da bježi prema Dragočaju – kazao je Uzelac.

Dodao je da je krivolovce presrela policijska patrola koja je stigla po pozivu, ali su im pobjegli zamalo ih zgazivši.

– Tek druga patrola je uspjela da ih zaustavi tako što im je vozilom popriječila put. Prema našim informacijama, prilikom nailaska na prvu patrolu osumnjičeni su dodali gas i zamalo udarili policajce koji su se spasili skočivši u stranu – rekao je Uzelac.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je kod krivolovaca pronašla malokalibarsku pušku, pištolj, paket municije, sjekiru i gumenu palicu.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su “Glasu Srpske” da su 7. aprila u večernjim časovima uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su počinile krivolov.

– Policiji u Potkozarju prijavljeno je da su nepoznata lica nezakonito odstrijelila divljač. Policija je u selu Stranjani zaustavila “škodu” u kojoj su zatečeni P. V. i D. P. Kod njih je nađeno malokalibarsko oružje, sjekira i municija. Zbog sumnje da su počinili krivolov oni su uhapšeni i ispitani – rekli su u PU Banjaluka i dodali da su osumnjičeni uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka pušteni da se brane sa slobode.

Saznajemo da su Vučković i Prošić članovi Lovačkog udruženja “Kozara” iz Laktaša.

Juče smo pokušali da čujemo stav osumnjičenih, međutim, do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa njima.

Alkotest

Nezvanično saznajemo da je policija nakon hapšenja alkotestirala Peru Vučkovića i Dušana Prošića.

Utvrđeno je da Vučković ima dva, a Prošić promil alkohola u krvi. Izvor blizak istrazi je kazao da će nakon istrage osim za krivolov biti prijavljeni i zbog toga što su vozili pijani.

(glassrpske.com)