Sport 24.05.2023.

Piksi: Da mi je neko to pričao, ne bih mu vjerovao

ČITANJE: 1 minuta

 

Srbija je dobro startovala pohod na kontinentalnu smotru, pobjedama nad Litvanijom (2:0) i Crnom Gorom (2:0).

Srbija je posljednji put na Evropskom prvenstvu igrala davne 2000. godine.

“Da mi je neko pričao ranije da nećemo igrati na Evropskom prvenstvu 24 godine – ne bih mu povjerovao. I ispostavlja se da sam kao igrač bio sastavni dio ekipe koja je posljednja učestvovala na elitnom turniru. Ali, sve te tradicije zapravo služe tome da budu srušene. I da bi se promijenio tok istorije. Učinićemo sve da se ta negativna tradicija okrene u našu korist”, rekao je Stojković za “Sportal”.

Srbija u trećem kolu gostuje Bugarskoj 20. juna, reprezentaciji koja je još uvijek bez bodova.

“Ma, finale svih finala. A, kada bude ona prošla, onda će ti sljedeća biti – finale. Na prvom sastanku na početku kvalifikacija, upravo je to bila riječ koju sam izabrao kako bih im dokazao važnost ovih kvalifikacija. Rekao sam – finale. Finale Litvanija, pa Podgorica, pa Razgrad, pa Mađarska u Beogradu. I tako do kraja. Jedino sa tim načinom razmišljanja, možemo da se nadamo dobrim rezultatima i da se kvalifikujemo. Sve drugo, može da nas odvede u ćorsokak”, kazao je Piksi.

Srbija je trenutno prva u grupi G sa šest bodova, a slede Crna Gora i Mađarska sa po tri poena, s tim da Mađari imaju meč manje.