Sport 27.11.2022.

Piksi najavio promjene u timu

ČITANJE: 2 minute

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi nije želio da se na pres konferenciji postavlja pitanje o zastavi koja je okačena u svlačionici. Selektor i portparol nisu željeli da komentarišu navode o istrazi FIFA već da samo pričaju o fudbalu

– Mi smo i ranije znali da će meč sa Brazilom biti veoma težak. Imali smo problem sa povredama, ovaj Mundijal je počeo poslije tog meča. Znamo da su Kamerun i Švajcarska ekipa koje će se boriti za to mjesto koje vodi u narednu fazu. Situacija je dosta bolja kada su u pitanju povrede. I mi i oni smo krenuli porazom, a to ne umanjuje za ono što želimo da uradimo. Utakmicu ćemo pripremiti na najbolji mogući način i videćemo ko je bolji – počeo je Piksi, prenosi Srpskainfo.

Analizirao je probleme, kao i povrede, ali je i najavio promjene u odnosu na Brazil.

– Situacija je daleko bolja sa povređenima. Kostić je posljednja da treninga odradio sa ekipom i biće u konkurenciji za tim. Intenzitet kojim je radio, pokazuje da je spreman. U kondiciji je, to me raduje. Biće promjena u odnosu na Brazil, svakako. Napravljena je analiza, naš problem u drugom dijelu je bio taj, jer smo se trošili ni za šta. Imali smo 160 promašenih pasova, nismo bili kompletna ekipa, imali smo te personalne probleme i nisam mogao da izađem sa najboljim mogućim timom. Bože moj, bilo bi drugačije sve, to što smo uradili u poslednja dva dana me jako raduje. Igrači su odgovorili odgovorno na sve to, pozitivan pokazatelj da se vraćamo.

Nakon toga je selektor Srbije govorio i o Kamerunu.

-Znam da su dvije afričke ekipe pobijedile, nadam se da treća neće. Jako poštujem afrički fudbal i Kamerun je uvijek bio odličan. Imaju nekoliko legendi koje su obilježile fudbal i treba da budete ponosni na to. Kamerun ima nekoliko vrhunskih igrača, u kontranapadu može da napravi problem i moramo da budemo veoma oprezni. Od Čupo Motinga, do Toko Ekambija, nadamo se da ćemo biti na visokom nivou i da čemo ukrotiti “lavove”, a svakako da nije prijatno sresti se sa njima. Vjerujem u moj tim i mislim da će što se nas tiče biti sve u redu”, rekao je Piksi.

(Z.M)