Vijesti 28.04.2019.

PILOT PROJEKAT Prvi put na saobraćajnice se postavlja hladna plastika

ČITANJE: 1 minuta

Iz budžeta grada Banjaluka za redovno obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije biće izdvojeno 140.000 KM, a prvi put će umjesto boje na određenim saobraćajnicama biti postavljena hladna plastika.

Hladna plastika biće postavljena u Aleji Svetog Save na dijelu od Narodnog pozorišta do Gundulićeve ulice, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Riječ je o pilot projektu, koji će biti realizovan početkom maja, pa će na osnovu njega biti donesena eventualno konačna odluka da na svim opterećenijim saobraćajnicama, umjesto nanošenja boje prskanjem, bude ugrađena hladna plastika.

Hladna plastika se koristi za trajno obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, čiji vijek trajanja na kolovozu iznosi najmanje pet do šest godina, objasnili su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Iz resornog odjeljenja ističu da je ova vrsta signalizacije uočljiva tokom cijelog dana i noći, te u svim vremenskim uslovima, pa se očekuje da će doprinijeti povećanju bezbjednosti saobraćaja.

Većina radova, koji su počeli krajem sedmice, izvodiće se u poslijepodnevnim i noćnim časovima, kao i u dane vikenda, a planirano je da budu završeni do prve polovine juna.

(Srna)